Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
De leerkrachten op de Keikamp houden dagelijks een absentielijst bij. Als uw kind ziek is, meldt u dat dan voor 8.30 uur.
De ouders kunnen hun kind ook ziekmelden via Parro
Als er geen melding binnen is gekomen en uw kind is wel afwezig, wordt contact met u opgenomen, aangezien we ons dan toch ongerust maken. Graag willen we u erop attent maken dat later komen i.v.m. uitslapen na een feest en tandartsbezoek onder schooltijd geen regels zijn en er dus geen toestemming wordt gegeven. Dit soort onderbrekingen zijn zowel voor uw kind als voor de leerkracht erg vervelend. De groepsleerkracht en met name uw kind kunnen daar onnodig extra problemen/werk mee krijgen.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Bij bepaalde omstandigheden kan een leerplichtige leerling (vanaf 5 jaar) schoolverlof krijgen, buiten de door de school vastgestelde vakantiedagen om. De mogelijkheden zijn echter beperkt.
Elk verlof dient u schriftelijk één maand van te voren aan te vragen bij de locatiecoördinator van de school. U dient tevens de duur en de reden van uw verlof op te geven. Bij een aanvraag van 10 dagen of minder bekijkt de locatiecoördinator zelf of het binnen de wettelijke kader van verlof valt, die zo nodig de leerplichtambtenaar raadpleegt. Formulieren zijn op school verkrijgbaar en liggen in de folderbakken en staan op de website.
Mogelijkheden bv. Familieomstandigheden zoals een huwelijk of overlijden van één van uw familieleden (tot en met 4e graad ). Daarbij horen ook de 12½-, 25-, 40-, 50-, en 60-jarig ambts- of huwelijks jubilea. Extra verlof wegens vakantie (max. 2 weken) indien u als aanvrager door uw werkgever wordt verplicht buiten de schoolvakanties vakantie te nemen. Dit verlof dient u ook tenminste één maand van te voren aan te vragen, waarbij u een werkgeversverklaring moet overleggen. In zeer uitzonderlijke gevallen kan er voor nog vijf dagen extra toestemming worden gegeven. Verlof kan nooit in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar worden gegeven. Deze regels gelden ook als u (kleine) zelfstandige bent en redelijkerwijs kunt aantonen dat u uw bedrijf niet tijdens de schoolvakanties kunt sluiten. Als u een medische of sociale reden hebt voor extra verlof. Dit kan alleen als u een verklaring hebt van uw arts of van een sociale instantie, bijv. Maatschappelijk Werk of Riagg.
Extra schoolverlof wordt niet geaccepteerd als: U verlof aanvraagt voor een tweede vakantie; U één of meer dagen eerder met vakantie wilt gaan of later terug wilt komen om financiële redenen (goedkoper buiten het seizoen, uw vakantie wordt door anderen betaald, etc.) Dit geldt ook als u files wilt vermijden of met anderen meerijdt; U van buitenlandse afkomst bent en voor langere tijd uw land van herkomst wilt bezoeken (dit is wettelijk niet meer toegestaan).