Rooms Katholiek Basisschool Heilig Hart

Oldenzaalseweg 90 7666 LH Fleringen

Schoolfoto van Rooms Katholiek Basisschool Heilig Hart

Het team

Toelichting van de school

Ons streven is om zoveel mogelijk formatie direct in de klas te krijgen. Zo is de formatie voor de ondersteuning (directie, IB-er, ICT-er) op een minimum gezet. We maken tevens gebruik van onderwijsassistenten. In elke groep is een onderwijsassistent actief.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Heilighartschool heeft zeer betrokken personeel en de laatste jaren is er een laag ziekteverzuim geweest. In geval van ziekte of andersoortig verlof kunnen we terugvallen op 2 pools met vaste invallers die binnen ons bestuur werkzaam zijn. Verder maken we gebruik van het mobiliteitscentrum Twente die de vervangingen voor ons regelen.

Mocht er onverhoopt geen vervanging beschikbaar zijn, dan proberen we altijd intern iets te regelen. Dit kan zijn door part-timers die extra ingezet worden of door de inzet van de IB-er of de directeur. Het is nog niet voorgekomen, maar in een uiterst geval wordt er aan ouders gevraagd om het kind thuis te houden.

We merken momenteel wel de krapte op de arbeidsmarkt w.b. leerkrachten. Dit heeft direct gevolg voor het aantal beschikbare invallers. De verwachting is dat dit probleem alleen maar groter gaat worden de komende jaren.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Heilighartschool werken we met 3 bouwen: de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Dit is een bewuste keuze om beter tegemoet te kunnen komen aan de ontwikkeling van het kind. Binnen de bouwen kunnen we clusteren op niveau en onze instructies op maat aanbieden. Tevens maken we veel gebruik van coöperatieve werkvormen, waarbij kinderen intensief samenwerken. Dit heeft een sterk verhogend leereffect.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Heilighartschool heeft al jaren een verwijzingspercentage richting het Special Onderwijs van 0 %.

Ons uitgangspunt is dat alle kinderen uit ons voedingsgebied naar onze school moeten kunnen. 

Ouders kunnen contact opnemen met de school en samen bekijken we de onderwijsbehoefte van het kind. Samen bepalen we wat het kind nodig heeft en of wij dat kunnen bieden. Wij hebben geen specifieke faciliteiten, behalve de open grondhouding van de leerkrachten. Wij zijn een kleine school met zeer gemotiveerde leerkrachten die samen heel goed in staat zijn om aan de specifieke onderwijsbehoeften te voldoen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen ons onderwijssysteem maken wij veel gebruik van leerkrachtondersteuners.

Deze worden ingezet binnen de groepen en kunnen veel extra aandacht geven aan leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven