Dr Theun de Vriesskoalle

Johannes Prinsstrjitte 30 9269 NZ Feanwâlden

  • Schoolfoto van Dr Theun de Vriesskoalle
  • Metafoor "de boot"

Het team

Toelichting van de school

Onze school heeft leerkrachten in verschillende leeftijden.

Het personeel werkt binnen een professionele cultuur en is ontwikkelingsgericht bezig. We werken samen en met elkaar. We werken met personeelsbeleid. Jaarlijks worden de functioneringsgesprekken en de pop-gesprekken uitgevoerd.

Onze school is een officieel gecertificeerd opleidingsinstituut voor stagiaires. Elke schooljaar zijn er stagiaires van de Lerarenopleiding NHL Stenden – PABO en de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk – SPW van Firda. Deze stagiaires leren voor onderwijs- of klassenassistent. Alle medewerkers volgen een opleiding om de studenten optimaal te kunnen begeleiden. We vinden het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen om het vak te leren en willen daar graag bij helpen. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht niet voor de groep kan staan wordt er door de directeur passende vervanging gezocht binnen ROOBOL. Het uitgangspunt is bij langdurige vervanging dat wij ons best doen om in de groep zo weinig mogelijk wisselingen van leerkrachten te creëren en daardoor zoveel mogelijk de rust in de groep te houden.

Binnen ons team hebben we de mogelijkheid gecreëerd dat er over het algemeen elke dag een collega van de eigen school beschikbaar is om te vervangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met jaarklassen. In 2023-2024 zijn de leerlingen verdeeld over 11 jaargroepen (1-1-2-2-3-4-5-5-6-7-8). De jaargroepen die dubbel zijn, proberen zoveel mogelijk samen te werken. Bij de kleuters kunt u denken aan tegelijk buiten spelen. Bij hogere groepen aan het samenwerken tijdens Blink, gym en Engels. Leerlingen die op een hoger of lager niveau werken met een bepaald vak, kunnen dit vak volgen bij een groep hoger of lager, zodat de instructie op niveau gegeven kan worden en de leerling samen kan werken bij dit vak. Leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten worden ingezet om leerlingen te ondersteunen die andere ondersteuningsbehoeften hebben. Ook worden ze ingezet als extra paar handen in de klas. 

Wij werken met een leerplein. Leerlingen uit alle groepen mogen hier werken. Zo werken leerlingen uit verschillende groepen daar samen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Bij het vak levensbeschouwing krijgt groep 7 de keuze om GVO te volgen en groep 8 de keuze voor HVO.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij zijn ons aan het oriënteren op de mogelijkheden binnen de nieuwe school en mogelijke samenwerkingen met andere partijen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Regelmatig hebben de school en de peuterspeelzaal overleg met elkaar om een doorgaande lijn te creëren en te behouden. Ook is er altijd een warme overdracht, zodat wij als school vanaf het begin in kunnen spelen op de behoeften van een leerling.

Ook zijn wij beide drietalig, de inhoud daarvan wordt op elkaar afgestemd.

Terug naar boven