Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij Samenwijs Torenlei werken Opvang en Onderwijs samen om kinderen van 0 tot 12 jaar binnen één gebouw te begeleiden, op te voeden en te laten leren. Wij werken toe naar één gezamenlijke pedagogische visie op normen, waarden en manieren van omgaan met elkaar.
Samenwijs Opvang is op alle werkdagen geopend van 7:30u tot 18:30u.
De buitenschoolse opvang is vóór schooltijd (VSO), na schooltijd (BSO) en tijdens alle schoolvrije dagen en vakanties ook vijf dagen per week open! Tijdens de vakanties is de opvang echter voorlopig nog op een andere locatie.Samenwijs Onderwijs heeft de volgende schooltijden:
Ochtend 8:30u - 12:00u Middag 13:15u - 15:15u
Woensdagochtend 8:30u - 12:15u Woensdag middag is iedereen vrij.De kinderen van groep 1 zijn (op enkele vrijdagen na) altijd op vrijdag vrij.
De leerlingen van groep 2 hebben per jaar 15 vrije vrijdagen.'s Morgens is er een inloop vanaf 8:15u. Dat wil zeggen dat ouders en kinderen al naar binnen mogen, naar de klas.
’s Ochtends en 's middags wordt er 15 minuten voor aanvang van de school buiten op de speelplaats gesurveilleerd.
Wij zien graag dat leerlingen zich thuis voelen op Torenlei. Dan ontwikkelen leerlingen zich immers het best. We zorgen voor een ongedwongen sfeer. Er is aandacht voor gedragsregels. We hebben respect voor elkaar en we proberen zuinig om te gaan met zowel de eigen als met andermans spullen. Gedragsregels moeten gerespecteerd worden.
Op school leren leerlingen niet alleen rekenen en taal, ze ontwikkelen ook hun persoonlijkheid door zelfvertrouwen op te bouwen, zelfkennis te verwerven. Ze leren omgaan met elkaar, verdraagzaam te zijn en kennis op te doen van de eigen en andere culturen en opvattingen. We proberen dit onder meer te bereiken door (kring)gesprekken, vieringen en projecten. Presteren is een relatief begrip. We vinden het belangrijk, dat leerlingen op school prestaties leveren, maar we weten, dat die voor ieder kind verschillend zijn.