Informatie over Torenlei vindt u op onze website, in onze jaarkalender, die aan het begin van het schooljaar verstrekt wordt aan alle ouders, of in onze informatiegids (ook wel schoolgids).
Nieuwsbrief
Elke veertien dagen ontvangen ouders via de Parro-app een link naar de digitale nieuwsbrief. Hierin staan de activiteiten voor de komende twee weken in een kalender en verder alle belangrijke, actuele informatie voor die periode, zowel voor opvang als voor onderwijs. Indien ouders een kalender op papier wensen, dan is dit ook mogelijk.
Parro
We communiceren via de Parro-app met ouders. De app is bedoeld voor korte berichten en het delen van foto's van activiteiten.
Dagelijkse inloop:
's Morgens is er een inloop, bedoeld om even te kijken in de groep, een afspraak te maken, of een korte mededeling te doen. Daarna wordt u geacht afscheid te nemen, voordat de bel om 8.30 uur gaat. Op die manier kan er op tijd worden gestart met de les.
Ouderavonden
Aan het begin van elk schooljaar wordt er een algemene ouderavond georganiseerd voor alle ouders.
Op Kindcentrum Torenlei hebben we twee soorten oudergesprekken: het ouder-kind-leerkracht gesprek (OKL) en de 10-minutengesprekken.
De gesprekken vinden plaats aan het begin en halverwege het schooljaar. Het eerste gesprek (september) is een kennismakings- en planningsgesprek, waarin het kind vertelt, waar het dit schooljaar aan wil gaan werken. In het tweede gesprek (februari) wordt geëvalueerd hoe de eerste helft van het schooljaar is verlopen en worden doelen bijgesteld.
De 10-minutengesprekken worden gehouden in november en mei en zijn in principe facultatief. Ouders kunnen zich voor deze gespreksronden aanmelden. Ook kan vanuit de leerkracht een uitnodiging komen voor een gesprek. Deze gesprekken vinden plaats tussen ouders en leerkracht.
Rapporten
Twee maal per jaar krijgt uw kind een rapport mee naar huis. Bij de rapporten ontvangt u ook een uitdraai van de IEP-gegevens.
In de komende jaren gaan wij aan onze rapporten een andere invulling geven. Onze ambitie is om de huidige rapporten te gaan vervangen en toe te gaan werken naar een kindportfolio, waarin kinderen hun eigen ontwikkeling kunnen volgen en waarmee wij kinderen niet meer met elkaar vergelijken.
Het is mogelijk dat daardoor ook de gesprekkencyclus gaat veranderen.
Adviesgesprekken
Voor de ouders en de leerlingen van groep 8 worden adviesgesprekken gehouden, waarin u informatie krijgt over de gang van zaken bij de schoolkeuze en de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Deze gesprekken vervangen de gesprekken van februari. In groep 7 wordt aan het eind van het schooljaar een voorlopig advies gegeven. Dit voorlopig advies kan ouders helpen om gericht een passende school voor Voortgezet Onderwijs voor hun kind te zoeken, bijv. bij de Open Dagen.
Afspraken met leerkrachten
Alle personeelsleden zijn graag bereid om buiten de ouderavonden om met u te praten over uw kind. Als u daar behoefte aan heeft, kan er een afspraak worden gemaakt. Loop gerust binnen voor of na schooltijd.
Gesprek met directeur
Er is geen officieel directie-spreekuur; u kunt de directeur altijd aanspreken. Indien nodig kan er een afspraak gemaakt worden.
Informatievoorziening gescheiden ouders
De wet biedt hierin een duidelijke richtlijn: We zijn als school verplicht beide ouders op gelijke wijze te informeren. Wij hebben er daarom voor gekozen om zoveel mogelijk beide ouders gelijktijdig te informeren. Op deze wijze zijn we er in ieder geval van verzekerd dat beide ouders dezelfde informatie hebben ontvangen. Als dit niet mogelijk of wenselijk is, bijv. door een gerechtelijke uitspraak, moet het schriftelijk bewijs hiervan aan de directie worden overlegd. Dus ook de ouder die niet het ouderlijk gezag heeft, heeft recht op (dezelfde) informatie. Alleen in geval van zeer zwaarwegende argumenten kan van die richtlijn worden afgeweken.