Basisschool Antonius

Antoniusstraat 10 5469 EW Erp

  • Schoolfoto van Basisschool Antonius
  • Schoolfoto van Basisschool Antonius
  • Schoolfoto van Basisschool Antonius
  • Schoolfoto van Basisschool Antonius

Het team

Toelichting van de school

De directie vormt samen met twee collega’s, die de taak adjunct-directeur en intern begeleider op zich hebben genomen, het managementteam (MT) van de school. Het team bestaat uit: 1 directeur, 1 adjunct-directeur, 7 groepsleerkrachten, 1 intern begeleider, 1 administratief medewerker, 1 peuterleidster en 1 conciërge. Van de 12 medewerkers zijn er 11 vrouw en 1 man.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Verdi werkt met een vervangerspool. De medewerkers van de pool worden bij verzuim van medewerkers ingezet. Indien alle poolers ingezet zijn, doen we een beroep op onze eigen collega's van het team van de Antoniusschool. Wanneer er geen enkele mogelijkheid is om een medewerker in de groep te laten vervangen, zullen we groepen samenvoegen. De laatste maatregel (waarvan we hopen dat we deze niet hoeven uit te voeren) is het naar huis sturen van kinderen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school gaat uit van een leerstofjaarklassensysteem. Wij hebben, gezien het leerlingen aantal, combinatiegroepen. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op onze school willen we de leertijd effectief besteden, omdat we beseffen dat leertijd een belangrijke factor is voor het leren van onze leerlingen. Om verlies van leertijd te voorkomen hanteren wij een inlooptijd van 5 minuten zodat we 's morgen en 's middags precies op tijd kunnen starten. We werken vanuit een lessentabel (zie bijlage), een weekoverzicht en een dag voorbereiding. In principe trachten we alle leerlingen in acht jaar de einddoelen basisonderwijs te laten halen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Binnen Verdi Onderwijs, Verdi Start en in samenwerking met onze kinderopvangpartners streven we naar een doorlopende ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Het uitgangspunt is hierbij kijken vanuit kansen en mogelijkheden: wat heeft een leerkracht nodig om passende ondersteuning op school te kunnen bieden aan alle kinderen? Hierbij gaan we uit van een goede ondersteuningsstructuur en kwaliteitscyclus als sterke basis. Vervolgens kan de school een beroep doen op het Verdi-brede Team Onderwijs en Opvang. Dit team bestaat uit een teamleider, drie orthopedagogen/(school)psychologen en diverse ondersteuners met specifieke expertise. 

Aan elke school binnen Verdi is vanuit het Team Onderwijs en Opvang één orthopedagoog/(school)psycholoog gekoppeld die frequent en op vaste momenten aanwezig is.  De leerkracht signaleert zo preventief mogelijk en bespreekt dit met de IB’er. Vervolgens kan waar nodig, na afstemming met ouders, een ondersteuningsvraag ingebracht worden voor een consultatie met de orthopedagoog/(school)psycholoog. Tijdens de consultatie wordt na een gedegen analyse gekeken wat nodig is om de juiste ondersteuning te kunnen bieden aan de leerkracht, een kind of groep. Het streven is het basisaanbod in de groep zo aan te passen, dat zoveel mogelijk kinderen daarvan profiteren. Soms is daarnaast nog iets anders of extra's nodig. Mocht het nodig zijn dan wordt in afstemming met ouders soms extra ondersteuning ingezet door ondersteuners uit het team Onderwijs en Opvang. Er wordt daarnaast intensief samengewerkt met het samenwerkingsverband PO 30 06 en andere partners in de regio.   

Als ondanks extra ondersteuning alle betrokkenen van mening zijn dat begeleiding op de huidige school niet meer passend is, wordt er gezocht naar een andere onderwijssetting. In eerste instantie wordt gekeken naar andere basisscholen in de regio. Als deze scholen ook niet kunnen voldoen aan de benodigde ondersteuningsbehoeften van een kind wordt gezocht naar een tijdelijke plek binnen het speciaal basisonderwijs (SBO). Mocht het SBO ook niet kunnen bieden wat een kind nodig heeft, dan wordt gezocht binnen meer gespecialiseerd speciaal onderwijs (SO). Zodra de meest passende school, in afstemming met alle betrokkenen, gevonden is wordt de procedure voor de aanvraag van dit gespecialiseerde onderwijs in gang gezet. 

Mocht u meer details willen lezen over het bovenstaande proces, verwijzen wij u naar het document ‘Ondersteuningsstructuur Onderwijs en Opvang Verdi’ op de website

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze school is onderdeel van Verdi Onderwijs. Verdi heeft een team 'Onderwijs en Opvang', met expertise op diverse vakgebieden. De leerkrachten kunnen, in samenspraak met de IB'ers, aanspraak doen op deze expertise. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal Antonius Start is gehuisvest in basisschool de Antoniusschool aan de Antoniusschool 10 te Keldonk. De speelzaal heeft de beschikking over een gezellig en royaal lokaal met aangrenzend een hal waarin ook door de peuters gespeeld mag worden. Om de samenwerking en de overgang van peuters naar kleuters te bevorderen worden gezamenlijke activiteiten ondernomen. Het lokaal wordt ook door groep 1/2 gebruikt op de dagdelen dat de peuters niet aanwezig zijn of bij een gezamenlijke activiteit gelijktijdig gebruikt. Het lokaal is dusdanig ingericht dat de verschillende gebruikers daar geen hinder van ondervinden. Naast de groep is een aangrenzende (sanitaire) ruime. De buitenruimte wordt gedeeld met de kleuters. Samen met de onderbouw wordt gekeken naar veilige speelmomenten met de peuters.

Het adres van Antonius Start: Antoniusstraat 10, 5469 EW, Keldonk

Telefoonnummer: 0413-216231

Peuterspeelzaal Antonius Start is geopend op dinsdagochtend en donderdagochtend.

BSO

Buitenschoolse opvang (BSO) 't Egeltje vangt kinderen op die nog niet naar huis kunnen. Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen ze vanaf kwart over 2 tot uiterlijk half zeven terecht. De BSO is gevestigd in het speelleerplein van Basisschool Antonius. De opvang is uitsluitend voor kinderen van deze basisschool. De BSO is gezellig ingericht en heeft een huiselijk sfeertje. Als de kinderen uit school komen drinken we gezamenlijk iets en is er een gezond tussendoortje. In de BSO zijn binnen en buiten verschillende speelhoeken ingericht waar kinderen kunnen knutselen, lezen, huiswerk maken, relaxen of juist ravotten. Samen met anderen of lekker eventjes alleen. Zij organiseren dagelijks een aantal leuke activiteiten waaraan kinderen vrijblijvend mee mogen doen. Ze stimuleren kinderen om deel te nemen, maar na een lange schooldag is dat zeker niet verplicht.

Terug naar boven