Basisschool Anne de Vries

Hoofdstraat 155 8162 AE Epe

Schoolfoto van Basisschool Anne de Vries

Het team

Toelichting van de school

De Anne de Vriesschool heeft een enthousiast en betrokken team wat heel graag op een positieve en gelijkwaardige manier samen met de kinderen en ouders wil bouwen aan een mooie toekomst.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Anne de Vriesschool is, samen met de andere Procon scholen, aangesloten bij de IJsselpool. Stichting Procon levert met andere besturen leerkrachten aan deze pool, waar in het geval van ziekte of afwezigheid, een beroep op gedaan mag worden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken op de Anne de Vriesschool met 7 groepen. Het betreft twee combinatieklassen groep 1 en 2 en een combinatieklas groep 6/7. De andere groepen zijn niet gecombineerd. De groepen bestaan gemiddeld uit een aantal van 22 kinderen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Tijdens speel- en werklessen worden diverse activiteiten aangeboden die de taal-, reken-, motorische- en sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderen. Deze activiteiten worden in de verschillende hoeken aangeboden. Ook maken we gebruik van het ontwikkelingsmateriaal van Onderbouwd. De kinderen maken hierbij per dag zelf keuzes welke activiteiten ze willen doen. Daarnaast zijn er wekelijks verplichte opdrachten, waarmee de kinderen op een eigen gekozen dag aan de slag gaan. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Anne de Vriesschool biedt vanuit de gedachte, dat we elke dag van en met elkaar kunnen leren, onderwijs aan een brede groep leerlingen. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Vanuit onze deskundigheid volgen we iedere leerling nauwlettend in zijn of haar ontwikkeling. We sturen bij, dagen uit en coachen op het juiste moment. Door de ontwikkeling te monitoren, krijgen we een goed beeld van de leer- en instructiebehoeften van een kind. Samen hebben we oog voor de belemmerende en stimulerende factoren. Wat helpt bij de ontwikkeling en wat kan juist remmend werken? Talenten worden in beeld gebracht en zijn er om op in te spelen. We stellen samen de speerpunten voor onze gemiddelde en bovengemiddelde leerlingen vast. Waar leggen we accenten? Waar bieden we extra ondersteuning en welke?

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

KOM maakt gebruik van ruimtes binnen onze school. Wij werken intensief met elkaar samen.

Terug naar boven