De Triangel

Gerard Terborghstraat 1 7545 BV Enschede

  • De kleuters zijn zelfstandig aan het werk en de leerkracht geeft via een vaste looproute individuele instructie/hulp.
  • Het digitale schoolbord wordt hier gebruikt om een groep leerlingen extra uitleg te geven (verlengde instructie).
  • ...dat voldoet aan de nieuwste inzichten..
Ook ruimte voor peuters, kinderopvang, buitenschoolse, voorsch. opvang, fysioth. en logopedie.
  • Alle 22 groepen van gr. 1 t/m 8 krijgen Engelse les op kwalitatief goed niveau! Dit i.v.m. de toenemende globalisering.
  • Het schoolhockey toernooi. Tegen-woordig doen we hier ieder jaar  met een aantal leerlingen uit groep 6 aan mee.

In het kort

Toelichting van de school

De Triangel is een grote basisschool, waar 550 kinderen zich thuis mogen voelen. De grootte van de school brengt ook een aangepaste managementstructuur met zich mee. Zo kennen we een directeur en twee middenmanagers, die tezamen het MT (managementteam) vormen. Eveneens biedt de grootte van onze school ons in financieel opzicht ruimte voor het treffen van speciale  voorzieningen.  Zo wordt de begeleiding van  leerlingen die extra zorg behoeven aangestuurd door interne begeleiders en heeft iedere leerling in groep 4 t/m 8 een eigen (door school betaald) chromebook.  Onze meer/-en hoogbegaafde leerlingen krijgen les in onze zogeheten plusklassen (Delta).  Voor kleuters die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben, is er een inpandige schakelklas. Met onze blik op het kind dat straks deel uitmaakt van een internationale samenleving, krijgen de kinderen vanaf groep 1 Engels les. De Triangel heeft deelgenomen aan een traject inzake het behalen van het predicaat excellente school.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Rijke leerplaats, hoge ambitie
  • Eigen Technolab met oa drones
  • Ieder kind gelijke kansen
  • Engels vanaf 4 jaar
  • Klassen voor hoogbegaafd kind

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Triangel is gehuisvest in een modern en licht schoolgebouw. In het hoofdgebouw  zijn 21 lokalen gevestigd. Deze lokalen voldoen aan de nieuwste eisen van onderwijs: veel licht, voorzien van digitale schoolborden en werkplekken. Een lokaal is een Technolab; deze ruimte wordt ingezet om leerlingen kennis te laten maken met moderne middelen en nieuwe technologie. Het hoofdgebouw beschikt over een moderne hal en een grote personeelskamer. Beide ruimten zijn geschikt voor vergaderingen, presentaties en ouderbijeenkomsten. De hal is in 2022 omgetoverd tot een Leerplein waar het lezen centraal staat. Deze wordt ook gebruikt voor diverse vieringen.  We hebben de beschikking over een dislocatie waar alle vijf kleutergroepen, logopedie , kinderfysiotherapie, RID (onderzoek naar en behandeling van dyslexie), drie groepen 3 en de schakelklas zijn gehuisvest. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
487
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Onze school maakt deel uit van een Integraal Kindcentrum, t.w. I.K.C. Triangel/Palet/Humankind.

In een IKC werken de basisschool en de gekozen kinderopvangorganisatie intensief samen om maximale ontwikkelingskansen te kunnen bieden aan alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Deze samenwerking heeft veel voordelen voor kinderen en ouders. In een IKC wordt zowel door de kinderopvangorganisatie als de basisschool één pedagogische en opvoedkundige visie gehanteerd. Daarnaast werken leerkrachten en pedagogische medewerkers samen aan een gemeenschappelijk doel: alle kinderen onder de vier jaar goed voorbereiden en vloeiend door laten stromen naar de basisschool en alle schoolgaande kinderen maximale ontwikkelingskansen bieden. Concreet betekent dit dat kinderen vanaf 2 jaar welkom zijn op basisschool de Triangel. Peuters zijn welkom bij Peuterplein de Triangel voor een uitdagend educatief programma waaronder Engelse les.  Daarnaast is het onderwijsarrangement van de Triangel uitgebreid met aansluitende educatieve sport-, cultuur-, muziek- en spelactiviteiten die worden aangeboden in of nabij de school. Ons IKC is dagelijks geopend tussen 7.30 – 18.30 uur gedurende 52 weken per jaar. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Als bijlage treft u het rapport sociale veiligheidsbeleving onder de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 aan.

 

Terug naar boven