Openbare Basisschool Dalton Lonneker

Dorpsstraat 104 7524 CK Enschede

Schoolfoto van Openbare Basisschool Dalton Lonneker

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een collega recht heeft op kortdurend verlof wordt er vervanging voor de groep gezocht. Dit kan door inzet vanuit onze invalpoule of door een collega vanuit onze eigen organisatie in te zetten. Bij langdurend verlof wordt een vervanger gezocht door middel van een interne en/of externe sollicitatieprocedure. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het rooster van de vakken kent geen starre indeling.

Deze weergave van uren is bedoeld als een Invulling onderwijstijd 8 richtlijn. Regelmatig zien we een overlap van de verschillende vakken. Afhankelijk van de beheersing van de leerstof wordt er meer of minder tijd ingepland. Dit wordt inzichtelijk in de weekplanning van de leerkracht(en). Bij het onderwijs aan het Jonge Kind staat naast de sociaal emotionele ontwikkeling het spelend leren centraal, waarin de leertijd voor de kernvakken taal, lezen en rekenen is opgenomen. •Tussen de middag hebben de kinderen een half uur pauze waarin ze eten en daarna buitenspelen. Het toezicht gebeurt onder verantwoordelijkheid van de leerkrachten

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het rooster van de vakken kent geen starre indeling. Deze weergave van uren is bedoeld als een richtlijn. Regelmatig zien we een overlap van de verschillende vakken. Afhankelijk van de beheersing van de leerstof wordt er meer of minder tijd ingepland. Dit wordt inzichtelijk in de weekplanning van de leerkracht(en). Omdat wij groot belang hechten aan beheersing van de leerstof, gaat minimaal de helft van de leertijd naar de kernvakken: taal, lezen en rekenen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven