Basisschool De Jonge Helden

Ravenhorsthoek 38 7546 EA Enschede

  • Bewegen doen kinderen van nature. De school gebruikt het bewegen van een kind bij het leren.
  • Elk kind krijgt dat wat het nodig heeft. Naast de inzet van digitale leermiddelen gebruikt school hulpmiddelen die het leren ondersteunen.
  • Lezen is dé basis van al het verdere leren. Goed technisch kunnen lezen bevordert het leesbegrip én leesplezier.
  • De school leert kinderen zelf eigenaar te zijn van het leerproces. Dit geeft ze een voorsprong op het VO.

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van Basisschool De Jonge Helden. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Liefde en aandacht.
  • Open en toegankelijk.
  • Duidelijke regels en structuur
  • Uitdagende leeromgeving.
  • Leren vanuit het kind.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
122
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Basisschool De Jonge Helden hanteert het vijf gelijke dagen model. De opvang tussen de middag, zowel het eten als het buiten moment, wordt gedaan door het team van de school. Op deze wijze blijft het kind de hele dag bij bekende en geschoolde pedagogische medewerkers. Er is voor tussen de middag gekozen voor 30 minuten buitenspelen. Hiermee wordt recht gedaan aan de natuurlijk bewegingsdrang van de kinderen én het is gezond!

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Veiligheidsplan DJH is een bovenschool plan vanuit de Stichting KOE (Katholiek Onderwijs Enschede), waartoe de school behoort. De school heeft het plan aangevuld met schoolspecifieke onderdelen.

Terug naar boven