We betrekken ouders/verzorgers zoveel mogelijk bij het onderwijs en bij diverse activiteiten;
- rapportgesprekken
- uitstapjes
- activiteiten zoals het kerstdiner, paasfeest, sinterklaas, musical, de feestweek, diverse werkgroepen etc.
- deelname aan MR, OR of TSO
- vragen naar mening/ideeën over bepaalde zaken
- gastlessen bij thema's
Medezeggenschapsraad (MR)
Een MR-lid wordt gekozen en neemt in principe deel aan de MR voor een periode van drie jaar. Voor een goed functionerende school is regelmatig overleg nodig tussen ouders, leerkrachten en directie. Wat in het bedrijfsleven de ondernemingsraad is, is op school de MR.
MR-leden en directie bespreken met elkaar verschillende onderwerpen die voor de school belangrijk zijn. Voor een aantal zaken heeft de directie van de school instemming of advies van de MR nodig. Bijvoorbeeld als het rooster wordt gewijzigd, het schoolplan wordt aangepast, er een andere methode wordt aangeschaft, bij de benoeming van nieuw personeel, besteding van geld enzovoort. Elk jaar keren ook de formatie en de begroting weer terug op de agenda: Hoeveel leerlingen zijn er volgend jaar? Hoeveel geld is er? Welke klassenindeling past daar het beste bij? Daarnaast zijn er ook onderwerpen waarover de MR meedenkt. Wat vinden we slim of handig, hoe ga je ergens mee om, wat zouden de ouders daarvan vinden? Bijvoorbeeld de inzet sociale media, nieuwe rapporten, pesten en veiligheid. Kortom, alle zaken die het wel en wee van de hele school betreffen. De MR behandelt nooit individuele gevallen, hiervoor is de leerkracht het eerste aanspreekpunt. De MR behartigt de belangen van alle ouders. Input van ouders is dus heel belangrijk. Heeft u een tip, bespreekpunt, vraag of idee, dan kunt u altijd een MR-lid aanspreken of -schrijven.
De vergaderdata van de MR staan in de schoolkalender.
De MR bestaat uit de volgende leden:
- Richard Berends (oudergeleding)
- Marion Dekker (oudergeleding en voorzitter)
- Marjolein Smit (oudergeleding)
- Ina Zwiers (personeelsgeleding)
- Marion Knegt (personeelsgeleding)
- Rik Lieberom (directie en adviserend lid)
Ouderraad (OR)
De ouderraad bestaat uit een groep ouders/verzorgers, die zich bezig houdt met het coördineren, organiseren en uitvoeren van activiteiten, samen met het team. Voor iedere activiteit worden een OR-lid en een leerkracht aan elkaar 'gekoppeld'. Zij bedenken samen het draaiboek voor de activiteit, met input vanuit de OR en het team. Het bedenken gebeurt dus in een kleine setting, de uitvoering met de hele OR en het team. Daarvoor schakelen we, indien nodig, andere ouders in.
De OR regelt zelf, dus los van de school, de financiën. De activiteiten, die georganiseerd worden voor alle kinderen, worden betaald door de OR. De inkomsten bestaan uit de vrijwillige ouderbijdrage die ouders jaarlijks voor hun kind(eren) betalen.
De volgende mensen hebben zitting in de ouderraad:
- Evelien Habing (penningmeester)
- Annemiek Strating (voorzitter)
- Jolanda van der Laan
- Diana Cimili
- Anne-Marie IJken
- Jolanda Brands
- Bianca Hidding
- Marijn Mooibroek
Overblijfouders
Uw kind eet drie tot vier keer in de week tussen de middag op school. Als de leerkrachten pauze hebben, komen er overblijfouders bij de kinderen in de klas. Ook gaan ze na het eten nog een poosje buiten spelen. Onze overblijfgroep bestaat uit de volgende ouders:
- Anne-Marie IJken (coördinator)
- Evelien Habing (coördinator)
- Lujet Heijne
- Angela Greve
- Kerstin Hoffmann
- Bianca Hidding
- Marloes ten Napel
De overblijfouders krijgen een vrijwilligersvergoeding van €5,00 per uur.
We zijn nog op zoek naar nieuwe ouders die onze overblijfgroep komt versterken.
Overige
Ook voor andere activiteiten doen we een beroep op ouders/verzorgers, zoals bijvoorbeeld voor de luizenbrigade, bag2school, andere acties en uitstapjes.