Op welke manier informeert deze school de ouders?
Website
Door onze website te bezoeken krijgt u een goed beeld van het dagelijks gebeuren op de school en blijft u op de hoogte van de actuele informatie.
Social schools
Social Schools is een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er in de klas gebeurt, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen op school. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Doordat u beter op de hoogte bent, kunt u thuis praten met uw kind over school en uw kind beter ondersteunen in het onderwijsleerproces. Hoe werkt het? De leerkracht plaatst een bericht in de klas. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving.
Kennismakingsgesprekken
We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat ouders zo aan het begin van het nieuwe schooljaar graag wat persoonlijke dingen over hun zoon/dochter willen doorgeven aan de nieuwe leerkracht. Aan het begin van het cursusjaar is er gelegenheid tot een kennismakingsgesprekje met de nieuwe leerkracht(en). De datum ervan wordt opgenomen in de jaarkalender van school.
Huisbezoek
Indien nodig gaat de leerkracht op huisbezoek bij het betreffende leerling. Als de leerkracht op huisbezoek komt, wordt er een verslag gemaakt. Als u dit verslag wilt inzien kunt u dit kenbaar maken bij de leerkracht.
Rapporten
Twee keer per jaar krijgen de leerlingen een rapport mee. De datum waarop dat gebeurt vindt u terug in de jaarkalender van school. We schreven het al eerder: ieder kind is uniek. Het gaat op onze school om de ontwikkeling van een leerling op zijn eigen niveau. Het rapport is dan ook afgestemd op de voortgang van uw kind in de omgang met anderen en de vorderingen in de verschillende vakgebieden.
Ontwikkelingsperspectief
Voor alle leerlingen wordt een ontwikkelingsperspectief opgesteld. Hierin staat wat het uitstroomperspectief van de leerling is en welke onderwijsdoelen daarbij horen. Naast de onderwijsdoelen en de ondersteuning, wordt in het ontwikkelingsperspectief bepaald welk uitstroomprofiel het beste past bij een leerling. Net als de rest van het ontwikkelingsperspectief, wordt dit 2 keer per jaar geëvalueerd en kan het worden bijgesteld. Ook wordt dit 2 keer per jaar met ouders besproken en instemming gevraagd d.m.v. ondertekening
Rapportgesprek en gesprek ontwikkelingsperspectief
Driemaal per jaar krijgen de ouders de gelegenheid zich op de hoogte te stellen van het werk en de vorderingen van hun kind. De eerste mogelijkheid is in november. Tevens krijgt u naar aanleiding van de rapporten een uitnodiging voor een gesprek met de groepsleerkracht. Als u aangeeft dat u van de uitnodiging gebruik wilt maken krijgt u bericht wanneer u verwacht wordt. Het tweede rapportgesprek zal gecombineerd worden met het gesprek over het ontwikkelingsperspectief.
Vergaderingen van de MR
De vergaderingen bestaan uit een openbaar en een besloten gedeelte. Bij het openbare gedeelte is uiteraard iedereen welkom en de notulen hiervan zijn op te vragen bij de MR.