CB Het Talent

Zandzoom 19 7814 VH Emmen

  • Heerlijk genieten en spelen in het zand.
  • Lekker werken op het leerplein.
  • Wij werken op school met thema's. We stappen de tijdmachine in om deze periode meer te kunnen leren over de Middeleeuwen.
  • Leren kan op vele verschillende manieren. Wij leren graag van en met elkaar.
  • Leren doe je overal. We nemen de natuur soms mee de school in, maar we gaan ook naar de natuur toe.

Het team

Toelichting van de school

Op CB het Talent werken we met een echt Dreamteam. Een groep enthousiaste en bevlogen mensen die onderwijs en lesgeven een ontzettend boeiend en interessant vak vinden. Met elkaar zijn we een team van verschillende mensen, met elk verschillende kwaliteiten waarin we elkaar aanvullen. Samen geven we inhoud en vorm aan onze school en zijn we er voor uw kinderen.

Op onze scholen werken verschillende mensen met verschillende expertises:

Op het Talent werken we met een vakleerkracht gym. De gymdocent speelt een essentiële rol in het onderwijs door het bevorderen van fysieke gezondheid, het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden en het creëren van een positieve leeromgeving.

Elk schooljaar maken we gebruik van studenten van het Hondsrugcollege om ons te ondersteunen. Deze studenten geven Spaanse les aan kinderen die behoefte hebben aan extra uitdaging. De lessen worden een keer per week gegeven aan kinderen vanaf groep 5 en bieden de kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de Spaanse taal en cultuur.

Op school hebben wij een hoogbegaafdheidsspecialist. Naast de uitdaging die in de klassen wordt geboden aan deze kinderen geeft zij aangepaste uitdagende lessen en opdrachten aan deze groep kinderen. De kinderen hebben tijdens haar lessen en in de groep ruimte om aan deze opdrachten te werken.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het is belangrijk voor ons dat uw kinderen een stabiele en consistente leeromgeving hebben, zelfs als er onverwachte afwezigheid van een leerkracht is. Bij ziekte van een leerkracht streven we ernaar om dit intern op te vangen, zodat de lessen gewoon kunnen doorgaan. We hebben een flexibel en toegewijd team van docenten en ondersteunend personeel dat klaarstaat om in te springen en de nodige onderwijsactiviteiten te verzorgen. Deze interne opvang zorgt ervoor dat de continuïteit van het onderwijs gewaarborgd blijft en dat er zo min mogelijk verstoring is voor uw kinderen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op het Talent werken we met een vakleerkracht gym en studenten Spaans voor kinderen die Spaanse les willen volgen vanaf groep 5. We zijn heel erg blij met deze vakmensen. Ze voegen echt iets toe en zetten eigen talenten in. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op het Talent bieden we onze jongste kinderen een afwisselend programma aan dat uit verschillende activiteiten bestaat. Onze leerkracht onderbouw is Jonge Kind Specialist. De focus bij jonge kinderen ligt bij ons op begrijpen met je handen. Het begeleiding van creatieve processen, opdat kinderen zich ontwikkelen tot creatieve, zelfstandige mensen staat hierbij centraal. Kinderen krijgen in kleine groepen instructie op niveau, zodat alle kinderen worden uitgedaagd op zijn/haar eigen niveau.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op het Talent neemt het vak lezen een belangrijke plek in. We nemen deel aan verschillende leesstimulerende activiteiten zoals Leestalent, Leesvirus, Drentse Kinderjury etc.

Het aanbod voor kunstzinnige, creatieve en technische vorming is op het Talent erg verweven met het vak Wereldoriëntatie. We bieden vanaf groep 4 twee middagen 'Ateliertijd' aan waar we vanuit het thema dat we behandelen een groot aanbod genereren om mee aan de slag te gaan.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We bieden regulier onderwijs aan aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. In ons schoolondersteuningsprofiel kunt u lezen hoe we kinderen die iets extra's nodig hebben ondersteunen. Bij inschrijving is het belangrijk om te weten wat het kind nodig heeft zodat we kunnen kijken of we dat kunnen bieden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij kijken gericht naar de leerlingen en nemen de leerlingen mee in hun eigen leerproces. Het gaat hierbij om alle leerlingen. Leerlingen die de basis beheersen en leerlingen die meer nodig hebben naar boven of naar beneden. We blijven ons hierin verdiepen en bijscholen.

We zorgen ervoor dat onze visie, de 7 effectieve eigenschappen, het eigenaarschap en het leiderschap bij alle werknemers en kinderen scherp op het netvlies staat. Zodat we met elkaar de werkwijze uitdragen zodat een ieder op het Talent kan laten zien hoe mooi je bent.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In dit MFA is een voorschool gevestigd van Stichting Peuterwerk. Jonge kinderen vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar kunnen hier naar toe. We hebben een nauwe samenwerking met de voorschool zodat de overstap naar de basisschool zo klein mogelijk wordt.

Terug naar boven