Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Wij hebben een inloop van 8.15 uur tot 8.30 uur en verwachten alle kinderen om 8.30 uur in de klas.
Te laat komen
Sinds 2023 is er in de gemeente Noordoostpolder (leerplichtambtenaar) in samenwerking met Passend Onderwijs Noordoostpolder een verzuimprotocol opgesteld. Wij vinden het belangrijk om ons aan dit protocol te houden.
Bij te laat komen, zullen wij als volgt handelen:
- Als een kind regelmatig te laat komt (in een maand 6 tot 9 keer te laat): de leerkracht bespreekt dit met ouders (en kind).
- 9 keer of meer te laat: we melden dit bij de leerplichtambtenaar. De leerplichtambtenaar bepaalt dan welke actie wordt ondernomen.
Het veiligheidsbeleid van ods Windkracht 10 staat beschreven in het Veiligheidsplan en in het Protocol sociale veiligheid ods Windkracht 10.
Bij veiligheid gaat het enerzijds over de sociale veiligheid en het welbevinden, aan de andere kant om de fysieke veiligheid.
Sociale veiligheid
Aan de sociale veiligheid wordt voortdurend aandacht besteed, waarbij goed pedagogisch handelen de basis is om een veilige plek voor betrokkenen te creëren. De Sociale Veiligheidsmonitor bestaat uit een leerling enquête waarmee we de ervaren veiligheid en het welbevinden van onze leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 meten. Naar aanleiding van deze veiligheidsenquête maken we een plan volgens een PDCA-format. In het protocol sociale veiligheid staat beschreven hoe we pesten willen voorkomen en welke stappen we nemen als er wel sprake is van pestgedrag.
Fysieke veiligheid
We hebben als team allemaal een rol in het waarborgen van de fysieke veiligheid in de school (gebouw, plein, meubilair). Dit begint met hoe we met elkaar omgaan met materialen en ruimtes. Er vinden controles plaats door een externe adviseur van OBM (Onderwijsbureau Meppel), de gemeente en de conciërge. Bij gebreken wordt er direct gehandeld. Zie Veiligheidsplan. De coördinator veiligheid is Miranda Oosting.
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
We werken volgens het stappenplan uit het afwegingskader meldcode voor onderwijs en leerplicht van de PO-raad.
Cameratoezicht
Aan de gevel van de school hangen twee camera’s ter voorkoming van vandalisme.
D.m.v. borden bij de ingang worden bezoekers hierop geattendeerd.
De beelden blijven vier weken bewaard, daarna worden ze overschreven door nieuwe beelden. De camerabeelden zijn alleen door de directeur in te zien.
Het protocol cameratoezicht vind je op onze website.