Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635168" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Op onze school worden de kinderen (vooralsnog) naar leeftijd ingedeeld in groepen. Kinderen van dezelfde leeftijd zitten bij elkaar in een jaargroep. Binnen deze jaargroepen zijn kinderen verbonden aan hun eigen thuisgroep. Deze thuisgroepen zijn gemiddeld tussen de 25 en 30 leerlingen groot. De kinderen starten en sluiten de dag in hun thuisgroepen en ze lunchen er ook samen. Tussentijds zwermen de kinderen uit binnen hun eigen jaargroep (tussen de 50 en 75 leerlingen). Hierdoor leren ze alle kinderen en teamleden van hun jaargroep goed kennen. In wisselende groepen wordt onderwijs gegeven dat aansluit bij het verstandelijk vermogen en sociaal emotioneel niveau van de kinderen. Binnen de groepen wordt gewerkt met verschillende niveaus. Kinderen die vóór 1 januari zes jaar worden, plaatsen wij in principe in groep 3, tenzij de ontwikkeling van het kind een andere beslissing noodzakelijk maakt.
Bewegingsonderwijs
Kinderen vertrekken 15 minuten voor de gymles naar de gymzaal, zodat ze in totaal 90 minuten gym hebben. Hoewel het advies is om dit op te splitsen in twee keer 45 minuten, lukt dat niet vanwege het delen van de gymzaal en de beschikbaarheid van onze vakdocenten. Naast de gymles proberen we elke week ook extra beweegmomenten buiten te organiseren, naast de gewone pauzes. Hierin combineren we bewegen met ons onderwijs (buitenonderwijs).
Wij proberen als school altijd te kijken naar dat wat wel mogelijk is. We bekijken dit met realisme én met een blik op wat er nog meer voor nodig is vanuit onze partners.
Zo hebben we al veel expertise opgedaan op het gebied van kinderen met het Down-syndroom.
Dit is ook de wijze waarop we hierin vooruit kijken. We werken binnen Kindante toe naar meer inclusief onderwijs en we willen als school en cluster hier onze rol en verantwoordelijkheid in nemen, zodat kinderen zoveel mogelijk thuisnabij onderwijs krijgen in contact met alle kinderen.
Op de derde locatie van ons kindcentrum zijn het kinderdagverblijf ‘KDV Aelse en BSO ‘Aelse’ gevestigd. Dit team bestaat uit ongeveer 13 pedagogisch medewerkers. Meer informatie treft u aan op www.mik-kinderopvang.nl
Ook vindt u op deze locatie de peuterspeelzaal Peyuteropvang Aelse. Hier bestaat het team uit ongeveer 5 pedagogisch medewerkers. Meer informatie treft u aan op https://www.spelenderwijs.nl/locaties/peuteropvang-aelse-elsloo Zowel kinderdagverblijf, BSO als peuterspeelzaal zijn onderdeel van MIK-PiW en hebben gezamenlijk één locatieleider.