Kennismaking- en informatiemiddag
Aan het begin van het schooljaar organiseren we een kennismaking- en informatiemiddag. Op deze middag kunnen ouders kennismaken met de vaste leerkracht(en) van hun kind(eren). Er wordt informatie gegeven over de dagelijkse gang van zaken in de groepen en de inhoud van het onderwijs.
Rapport
De ouders van de kinderen van de leerjaren 2 t/m 8 krijgen twee keer per jaar een schriftelijk rapport over de vorderingen van hun kind; februari en aan het einde van het schooljaar.
Ouder (kind) gesprekken
Drie keer per schooljaar worden er contactmiddagen gepland en vinden ouder (kind) gesprekken plaats. Het eerste oudergesprek in het schooljaar is het zogenaamde omgekeerd oudergesprek (groep 1, groep 3, groep 5 en groep 7). De leerkracht is dan vooral benieuwd naar uw ervaringen en bevindingen met uw kind. Tijdens de andere ouder (kind) gesprekken informeert de groepsleerkracht de ouders over de vorderingen en het welbevinden van het kind op school. De ouders kunnen natuurlijk ook hun ervaringen met de groepsleerkracht delen. Vanaf groep 5 worden de kinderen ook uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek.
Mochten zich tussendoor belangrijke ontwikkelingen voordoen, dan neemt de groepsleerkracht contact op met de ouders. Ook de ouders kunnen naar behoefte tussentijds altijd een afspraak maken voor overleg.
E-mail
Door het gebruik van Parro wordt er steeds minder gebruik gemaakt van email. Onze school heeft zelf een algemeen mailadres [email protected]. Daarnaast zijn alle teamleden ook individueel per mail bereikbaar ([email protected]).
Nieuwsbrief
Elke maand verschijnt de nieuwsbrief. Hierin bericht de school de ouders over de verschillende activiteiten die op stapel staan, worden mededelingen gedaan over vrije dagen, projecten, nascholing, etc. De nieuwsbrief wordt digitaal verspreid. Daarnaast wordt de nieuwsbrief ook op onze website gepubliceerd, www.mrkjdijkstraschool.nl.
Website
De school onderhoudt een website www.mrkjdijkstraschool.nl . De website is eveneens een bron van informatie voor ouders. Op deze site vindt u o.a. deze schoolgids en de nieuwsbrief. Daarnaast wordt met fotomateriaal verslag gedaan van de verschillende schoolse activiteiten die hebben plaatsgevonden.
Facebook
Via Facebook kunt u ons volgen: Mrkjdijkstraschool.
Parro
Via Parro kunnen wij eenvoudig en veilig communiceren met ouders. Via de app kan de groepsleerkracht van uw kind o.a. berichten en foto’s versturen, gesprekken plannen en hulpouders vragen voor geplande activiteiten. School activiteiten worden in de agenda vermeld.
VERANTWOORDELIJKHEID EN VERZEKERING
Tijdens de schooltijden zijn de leerkrachten verantwoordelijk voor de leerlingen. Die verantwoordelijkheid begint een kwartier voor aanvang van de lessen en eindigt een kwartier na afloop van de schooldag. De leerlingen zijn via de school voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.) verzekerd van huis naar school en terug via de kortste route. Tijdens elke schoolse of buitenschoolse activiteit in groepsverband zijn de leerlingen verzekerd (bijv. schoolreis, zwemmen, excursies, etc.). De school gaat er overigens van uit dat alle ouders een ziektekostenverzekering hebben afgesloten en dat zij verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.). Ouders, die werkzaamheden verrichtten in opdracht van de school, zijn via school verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.). Bij gebruik van een auto van een ouder voor de school wordt er vanuit gegaan dat de eigenaar van de auto zijn of haar auto minimaal voor Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.) heeft verzekerd. De school kan niet aansprakelijk voor diefstal worden gesteld, b.v. de diefstal van een fiets uit de niet bewaakte fietsenstalling. De school kan alleen aansprakelijk worden gesteld wanneer de school in gebreke is gebleven b.v. bij onvoldoende toezicht. Wanneer een kind schade heeft geleden, wat veroorzaakt is door een ander kind, dan kan de geleden schade worden verhaald bij de ouders van het kind die de schade heeft veroorzaakt. Chromebooks en/of I-pads (digitaal onderwijs) spelen op de school een grote rol. Vaak wordt er ook een koptelefoon bij geleverd. De leerling is verantwoordelijk om voorzichtig om te gaan om deze digitale middelen. Bij schade aan deze digitale middelen zal een beroep worden op de verzekering van de ouders van het kind, welke de schade heeft veroorzaakt.