De Borchstee

Achterweg 2 8081 RV Elburg

  • Vanaf groep 4 werken de leerlingen op Chromebook
  • Bewegen vinden wij belangrijk voor de ontwikkeling van leerlingen
  • Leerlingen weten zelf aan welke doelen ze moeten werken en maken hierin eigen keuzes
  • Samen met de leerlingen lezen wij uit de Bijbel en zingen wij christelijke liederen
  • Wij vinden het belangrijk dat leerlingen samenwerken om zo met elkaar tot een oplossing te komen

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Vanuit de leerling vragenlijst Sociale Veiligheid (WMK-standaard vragenlijst) zien we dat de leerlingen De Borchstee een 'Goed' geven. Daar zijn we als school erg blij mee. De aandachtspunten worden opgepakt binnen de Paxze trainingen die wij de leerlingen bieden en de schoolbrede Paxze aanpak. 

In de Paxze-trainingen gaan we op een sportieve en actieve manier op zoek naar de sterke kanten van een kind. Kinderen leren voor zichzelf op te komen, stevig te staan, grenzen herkennen en bewaken. Door actieve oefeningen te doen ervaren kinderen grenzen en kracht. Deze ervaringsmomenten bieden de gelegenheid om bewegen te koppelen aan mentale inzichten. Hierdoor wordt de training dynamisch en leuk!

De Paxze trainingen worden gegeven door externe deskundigen. Deze deskundigen hebben de teamleden getraind in de Paxze aanpak. Binnen de school is een werkgroep Sociale Veiligheid en een Paxze-coördinator. De werkgroep en coördinator dragen zorg voor de borging van gemaakte afspraken omtrent sociale veiligheid.  

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De ouders geven de ouders een ruim voldoende. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Daarbij zijn er ook aandachtspunten uit de vragenlijst naar boven gekomen, bijvoorbeeld op de onderdelen Lesaanbod en Schoolcultuur. De aandachtspunten zijn door het team besproken en weggezet in de jaarplanning. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven