Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Onze school heeft zogenaamde traditionele lestijden; tussen de middag is er een uur pauze. Sommige kinderen gaan dan even naar huis om daar een boterham te eten, anderen blijven op school. Wij kiezen heel bewust voor deze lestijden. Juist omdat het voor sommige kinderen prettig is om even uit de schoolse omgeving te zijn; voor hen kan een ononderbroken schooldag te lang zijn. Voor de kinderen die op school blijven, is de tussenschoolse opvang (overblijf) op onze school prima geregeld. Een vast opgeleid team begeleidt elke dag het overblijven. Een half uur gezellig met elkaar eten en vervolgens een half uur naar buiten. Ook als het een beetje regent.... Een frisse neus zo halverwege de schooldag vinden wij erg goed voor de kinderen.
Maar ook voor ons team is er hierdoor een rustmoment tussen de middag. Ook zij kunnen een frisse neus halen.
Wij realiseren ons dat voor sommige ouders/verzorgers een continue rooster makkelijker is. Maar wij hechten grote waarde aan een duidelijke break op de dag en een duidelijke aandacht voor de maaltijd. Niet even tussendoor in de klas een broodje eten, maar even rust en sociaal kunnen zijn. Of in stilte je boterham eten. Ook de tussenschoolse tijd moet kwalitatief goed zijn.