Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Escalatieladder: Time-out/Schorsing/Verwijdering
Time out
Leerlingen kunnen van school worden gestuurd. Als dat tijdelijk is, is er sprake van time-out. Er bestaat geen wettelijke regeling voor een time-out. Binnen onze school volgen wij ons protocol ‘Grensoverschrijdend gedrag’ waarbij in eerste instantie het preventief stimuleren, benoemen en belonen van gewenst gedrag centraal staat. Na herhaalde waarschuwingen en wanneer het onderwijs aan de leerling zelf of de leerlingen in de groep in het gedrang komen, kan er een time out in en/of buiten de klas of buiten de school (thuis) volgen. In het geval van een time-out worden ouders altijd op de hoogte gebracht door de leerkracht of directie.
Schorsing
Wanneer een leerling zich ernstig misdraagt kan een schorsing volgen. Ouders worden onmiddellijk telefonisch geïnformeerd en krijgen vervolgens ook schriftelijk informatie over de schorsing en de reden daarvan. Een leerling mag voor maximaal één week worden geschorst, De oplossing voor het onderwijs aan deze leerling ligt veelal in het overleg met het samenwerkingsverband, de leerplichtambtenaar en natuurlijk de ouders en het kind.
Verwijdering
In uiterste gevallen kan een leerling verwijderd worden van school. In dat geval gaat het om ernstige problemen waarbij de school niet kan voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van de betreffende leerling. Met de invoering van passend onderwijs mag de leerling niet van school verwijderd worden voordat er een andere school gevonden is die deze leerling toe kan laten en hierover constructief overleg heeft gevoerd met de betrokken ouders. Mochten de ouders het niet eens zijn met plaatsing op deze school, dan zullen wij als school het overleg met de ouders (en andere partners) voortzetten om zo alsnog tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet binnen afzienbare tijd, dan kan contact met het samenwerkingsverband, de leerplichtambtenaar en zo nodig, een onderwijsconsulent, de oplossing bieden. Bij verwijdering van een leerling blijft de leerling de school bezoeken totdat de leerling terecht kan op een nieuwe school.
Weglopen van school
Wanneer een leerling onder schooltijd wegloopt, zal de school direct contact opnemen met de ouders om deze op de hoogte te brengen hiervan. Ouders zijn altijd verantwoordelijk voor het gedrag van hun kind. Het is voor onderwijzend- en ondersteunend-personeel niet mogelijk en niet wenselijk om te gaan zoeken naar een leerling. Dit gaat ten koste van de continuïteit van het onderwijsproces en de veiligheid van de andere leerlingen. We vragen ouders om contact op te nemen met school als de leerling weer terecht is. Hierover volgt altijd een gesprek met de ouders, de leerling en school.