Schoolverzekering
Het schoolbestuur heeft de volgende verzekeringen afgesloten:
- algemene aansprakelijkheid;
- bestuurders aansprakelijkheid;
- schoolongevallenverzekering (leerlingen en personeel en zgn. hulpkrachten); -
- doorlopende reisverzekering (kamp, schoolreisje, excursies e.d.) t.b.v. leerlingen en personeel en zgn. hulpkrachten;
- schoolevenementenverzekering;
- uitgebreide brandinventarisverzekering
Het kan gebeuren dat uw kind schade toebrengt aan bijvoorbeeld het schoolgebouw, eigendommen van school of van andere leerlingen. In die gevallen wordt de schade via uw WA-verzekering op u verhaald. Wij vertrouwen erop dat we in die gevallen op uw medewerking kunnen rekenen. Let u er tevens op dat uw kind geen waardevolle spullen mee naar school neemt! Schade aan, en diefstal van, spullen kunnen wij niet vergoeden.
ARBO-regelgeving
Regelmatig worden de werkomstandigheden en het schoolgebouw getoetst aan de ARBO-regelgeving. Dit gebeurt in een cyclus van 4 jaar. De MR en de directie bespreken de bevindingen en zorgen er voor dat eventuele verbeteringen aangebracht worden. Alle zaken met betrekking tot de ARBO-regelgeving worden opgenomen in een veiligheidsplan. In het veiligheidsplan zijn o.a. zaken opgenomen als: fysieke en emotionele veiligheid, een pestprotocol, een brand- en ontruimingsprocedure.
Privacy statement
In het kader van de nieuwe wetgeving hebben wij een privacy statement opgesteld. Dit statement is te lezen op de website van onze school. Mocht u hier vragen over hebben, dan bent u altijd welkom.
Stagiaires
Wij zijn een school die opleiden van onze toekomstige collega's hoog in het vaandel heeft staan. Dit doen wij door stageplaatsen te bieden voor o.a. leerkrachten, onderwijsassistenten en sportdocenten. Wij willen begeleiding bieden op maat. Dit doen wij door te kijken en luisteren naar de student en hierop anticiperen wij door de student te koppelen aan de juiste begeleider. Wij kijken hierbij naar autonomie, relatie en competentie zoals wij dit bij onze leerlingen belangrijk vinden. Studenten zien wij als volwaardige collega's die verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen op een manier die past bij hen én de school.
Mobiele telefoons
Op onze school hebben kinderen geen mobiele telefoons nodig. Mochten kinderen toch om bepaalde redenen naar huis moeten bellen dan kan dit altijd via de telefoon op school. Mobiele telefoons die toch worden meegenomen, dienen uitgezet te worden voordat het kind de school betreedt. De telefoons worden door de leerkracht centraal bewaard, maar vallen daarmee niet onder de verantwoordelijkheid van school. Voor eventuele diefstal of schade kan de school niet aansprakelijk worden gesteld.
Schoolbibliotheek
In samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven hebben we op onze school een prachtige bibliotheek met boeken voor alle kinderen van Kindcentrum de Boog. De kinderen ontvangen hiervoor een eigen pasje dat op school bewaard blijft. Onze eigen bibliotheek wordt gerund door vrijwillige ouders. Zij helpen de kinderen met het zoeken naar het juiste boek en zorgen ervoor dat de bibliotheek er netjes uit blijft zien. Vanuit de Bibliotheek Eindhoven is voor vier uur in de week een mediacoach aan onze school gekoppeld. De openingstijden zijn afhankelijk van de grootte van de groep vrijwilligers. Wij streven ernaar om de bibliotheek dagelijks op te stellen. Kinderen mogen ook boeken lenen om thuis te lezen. Zowel kind als ouders zijn samen verantwoordelijk dat deze boeken weer tijdig ingeleverd worden.
Huiswerk
Vanaf groep 6 krijgen de kinderen huiswerk mee naar huis. Door middel van dit huiswerk willen we de kinderen laten wennen aan het thuis werken aan verschillende schoolopdrachten. De aard en de hoeveelheid zijn vanzelfsprekend per leerjaar verschillend. Voor kinderen uit de groepen 3 en 4 is het heel belangrijk dat ze thuis regelmatig lezen. Zo af en toe krijgen ook zij een huiswerkopdracht mee naar huis. Deze zal vooral gericht zijn op het leren lezen en het automatiseren van rekenen.
Huiswerkklas
Vanaf groep 6 geven we de kinderen de mogelijkheid 1x per week deel te nemen aan de huiswerkklas. Deze vindt plaats na schooltijd en wordt begeleid door een van onze leerkrachten.
Goede doelen
Bij verschillende activiteiten zamelen wij soms geld in voor een goed doel. Als school steunen we verschillende goede doelen die door ouders, kinderen of leerkrachten kunnen worden aangedragen.
Sponsors
Alleen buitenschoolse activiteiten, zoals sportdagen en bijv. buitenspeeltoestellen op het plein kunnen gesponsord worden. Kindcentrum De Boog sluit hierbij aan bij het sponsor-convenant dat door de SKPO getekend is.
Hoofdluis
Iedereen kan hoofdluis krijgen, ook als alle denkbare maatregelen genomen zijn. Geen reden tot paniek dus, maar wel noodzaak om direct actie te ondernemen ter voorkoming van uitbreiding van deze lastige aandoening. Neem contact op met de school en meld dat er hoofdluis is geconstateerd. Zowel op school als bij de apotheek en de huisarts is een folder verkrijgbaar met tips ter bestrijding. Na elke vakantie worden de kinderen door zgn. luizenpluizers gecontroleerd.
Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL)
Het BVL biedt scholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de dagelijkse praktijk gerichte verkeerseducatie te geven. Wij hebben vanuit de gemeente het verkeerveiligheidslabel ontvangen. Met dit label laten wij als school zien dat wij verkeerseducatie en verkeersveiligheid zeer belangrijk vinden binnen ons onderwijs. Om het label te kunnen voeren, vindt er regelmatig controle plaats door de BVL-adviseur.