Neutraal Bijzondere Basisschool Tangram

Kramsvogel 42 6245 RE Eijsden

  • Respectvol met elkaar omgaan, aandacht voor elkaar, vriendelijkheid en luisteren naar de ander.
  • Ieder jaar met de eigen groep op kamp: genieten, ontdekken en samen zijn.
  • Een jaarlijks spektakel waarbij kinderen, ouders en leerkrachten een fantastische activiteit opzetten.
  • Op basisschool Tangram willen we graag talenten van kinderen optimaal benutten.
  • Of het nu Speelplezier bij groep 1/2 is of het thematisch werken in groep 3 t/m 8. WereldoriĆ«ntatie bieden we in samenhang aan.

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Ieder jaar nemen wij een tevredenheidsonderzoek af. Op een gemiddelde tevredenheid van 8,6 zijn we uitermate trots! 

Van de leerlingen krijgen we prachtige beoordelingen: een 8,7 als rapportcijfer en ze zijn zeer te spreken over de hulp van de juffen en meesters (9,3!). Gelukkig zijn ze ook tevreden over de lessen en de klas.
Traditiegetrouw scoort het onderdeel "hoe vind je het op school" iets minder, hoewel een 8,3 aangeeft dat ze toch graag komen!
Op alle onderdelen zitten we (ruim) boven het landelijk gemiddelde.

Voor ons is het erg belangrijk dat het onderzoek aangeeft dat kinderen graag naar school komen, zich veilig voelen en het naar hun zin hebben in de groep. Of zoals één van de leerlingen schrijft: ‘Ik vind het een heel veilige school. En ik kom iedere dag met plezier!’.

Tevredenheid
8,6
Vergelijkbare scholen
8,2

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Om de twee jaar nemen wij een tevredenheidsonderzoek af. Op de uitkomsten zijn we uitermate trots!

Van alle geledingen krijgen we prachtige cijfers die heel mooi boven het landelijk gemiddelde liggen! Leerlingen beoordelen de school met een 8,6 en ouders geven een 8,1.

Uit het onderzoek blijkt dat ouders zeer te spreken zijn over het schoolklimaat en het onderwijsleerproces. De lessen, het leren en de begeleiding worden als goed beoordeeld. Ouders zijn meer dan het landelijk gemiddelde positief over de kwaliteit van het onderwijs en de brede ontwikkeling die de school biedt.

Bij het ouderonderzoek komt de communicatie en informatie die de school biedt als aandachtspunt naar voren. Deze wordt als veel ervaren. We hanteren SchouderCom als school-ouder-communicatieplatform en streven naar een evenwichtige hoeveelheid info. De ervaring leert echter dat wat de één als te veel ervaart door de ander als te weinig of precies genoeg wordt gezien. 

Behalve de communicatie en informatie is de sterke groei van de school een belangrijk item. “Hoe behouden we onze kracht terwijl we groeien?”.  Zowel onder ouders als leerkrachten is grote behoefte om de identiteit niet te verliezen. We zullen hierin samen optrekken om deze te bewaken en behouden.

Tevredenheid
8,1
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven