Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Oudergesprekken
Bij de start van het jaar, in september, worden alle ouders/verzorgers uitgenodigd voor een startgesprek van 15 minuten met de (nieuwe) leerkracht(en). Tijdens dit individuele gesprek kunt u met de leerkracht(en) afstemmen wat de onderwijsbehoeften, ontwikkelpunten en doelen van uw kind zijn en wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Tevens wordt er een afspraak gemaakt voor een vervolggesprek. Om leerlingen actief te betrekken bij hun eigen ontwikkeling, nodigen wij de leerlingen uit om bij het gesprek aanwezig te zijn.
In het kader van de cao voor leerkrachten in het primair onderwijs vinden de gesprekken plaats op de middagen. Wanneer u een korte vraag of mededeling heeft, kunt u dit na schooltijd even aan de leerkracht doorgeven. Voor langere vragen of onderwerpen, vragen wij u om een afspraak te maken met de leerkracht(en). De leerkrachten hebben direct na schooltijd pauze tot 14.30 uur.
Externe contacten
Logopedie
De logopedische screening is een onderzoek door de logopedist van de GGD Gelre-IJssel naar de spraak- en taalontwikkeling van 5-jarigen. Ouders én leerkrachten ontvangen een korte vragenlijst over de spraak en de taal van het kind. De logopedist beoordeelt deze vragenlijsten en bepaalt welke leerlingen op grond van de antwoorden voor een logopedische screening gezien gaan worden. Als een kind niet gescreend hoeft te worden, dan krijgen de ouders daarover bericht. Wanneer een screening wel nodig is, dan gebeurt dit op school. De ouders zijn hierbij niet aanwezig. Uiteraard krijgen de ouders schriftelijk bericht van de uitkomst van de screening. Na de screening kan het nodig zijn een kind voor nader onderzoek of controle terug te zien. Sommige leerlingen zullen voor een uitgebreid onderzoek en eventuele behandeling verwezen worden naar een vrijgevestigde logopedist. De leerkracht en de intern begeleider worden – na toestemming van de ouder(s) – van de bevindingen van de logopedist op de hoogte gesteld.
Team voor Elkaar
Team Voor Elkaar beantwoordt uw vragen over zorg en welzijn, jeugd, werk en inkomen en geeft advies over welke ondersteuning het beste bij u past. Ook met vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden kunt u bij Team Voor Elkaar terecht. U kunt Team Voor Elkaar elke werkdag bellen van 9.00 tot 12.00 uur: (0575) 568 568 of mailen: [email protected].
Onze jeugdconsulent is Eugenie Massop. Het doel van de samenwerking is om vragen en zorgen over het welzijn van een kind / uw kind in een zo vroeg mogelijk stadium op te pakken. Iedere week is zij op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur op de C. van Leeuwenschool. Zij is beschikbaar voor vragen van leerkrachten of verzoeken om overleg van de Intern Begeleider. Maar ook u als ouders kunt bij haar aankloppen met vragen of zorgen over uw kind. Dat kunnen kleine vragen maar ook grote zorgen zijn en alles wat daar tussen in zit.
GGD Noord- en Oost-Gelderland
Samen met het consultatiebureau volgt u de ontwikkeling van uw kind tot uw kind 4 jaar oud is. Zodra uw kind naar de basisschool gaat, is de GGD uw eerste aanspreekpunt:
- Van 0 tot 4 jaar: Consultatiebureau
- Van 4 tot 19 jaar: GGD Noord- en Oost-Gelderland
Waar komt die buikpijn van mijn kind vandaan? Groeit mijn kind wel goed? Mijn kind voelt zich somber, wat kan ik doen? Bij deze en andere vragen en zorgen over de gezondheid, de ontwikkeling, het gedrag en de opvoeding van uw kind, kunt u als ouder(s) terecht bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD. De jeugdgezondheid op school U kunt bij ons terecht met vragen over uw kind in ontwikkeling. Lichamelijke ontwikkeling, zoals groei en motoriek, maar ook voor opvoedingsvragen, gezonde voeding, eetgedrag en psychosociale ontwikkeling. In overleg met ouders en kinderen kunnen we verwijzen naar andere vormen van ondersteuning of naar een huisarts/specialist. Wat we belangrijk vinden, is dat wij er voor u zijn voor allerlei vragen rondom opgroeien van uw kind. Elk kind wordt een aantal keren door ons uitgenodigd, maar u kunt ook zelf bij onze jeugdverpleegkundige binnenlopen op een inloopspreekuur. Bij calamiteiten op school kan de jeugdverpleegkundige en/of jeugdarts de school ondersteunen.
Wat doet de jeugdgezondheid
- Logopedie: Onze logopedisten verzorgen voor de GGD de logopedie op vrijwel alle basisscholen in Noord- en Oost-Gelderland.
- Gezondheidsonderzoek groep 2: De jeugdverpleegkundige ziet alle kinderen uit groep 2 voor een gezondheidsonderzoek.
- Meten en wegen groep 6: De assistente jeugdgezondheid meet en weegt alle kinderen in groep 6 tijdens de gymles.
- Les Gezonde Leefstijl: De assistenten jeugdgezondheid geven in groep 7 een interactieve les over gezonde leefstijl.
- Vaccinaties: Kinderen van 9 jaar krijgen een uitnodiging voor de DTP- en de BMR-prik, meisjes van 12 jaar voor de HPV-vaccinatie.
- Inloopspreekuur: Naast de reguliere contactmomenten, is het mogelijk om zonder afspraak bij de jeugdverpleegkundige binnen te lopen. Meer informatie? Lees het in ons magazine Jeugdgezondheid voor het basisonderwijs. Voor het e-magazine Jeugdgezondheidszorg van de GGD, klikt u op onderstaande link E-magazine Jeugdgezondheidzorg GGD Noord- en Oost-Gelderland Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken buiten het inloopspreekuur om? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 088 – 443 31 00. U kunt ook een e-mail sturen naar: [email protected]. Kijk op https://www.opvoeden.nl voor meer informatie over opvoeden en gezondheid. Wanneer de leerkracht en/of u als ouder zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind, kan in overleg advies gevraagd worden aan het ondersteuningsteam. Dit team op school bestaat uit een intern begeleider, onderwijsspecialist en gezinsspecialist. Zij kunnen met hun specifieke kennis een bredere kijk geven op de ontwikkeling van uw kind en op wat er nodig is aan hulp of ondersteuning. Zij kunnen advies geven, zelf hulp bieden of u en uw kind begeleiden naar andere hulp.
Onderwijsinspectie
Voor vragen over het onderwijs kunt u terecht bij de Inspectie van het onderwijs via het telefoonnummer: 0800 8051. Informatie vindt u ook op het internet: www.onderwijsinspectie.nl
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.