Openbare Basisschool De Kern

Kleine Houtplein 1 6718 GG Ede

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Kern

Het team

Toelichting van de school

De Kern heeft een relatief jong, maar professioneel team en kent weinig verloop. Leerkrachten en ondersteuners werken graag op De Kern. Als school zijn we continu in ontwikkeling om nóg beter onderwijs aan onze leerlingen te bieden.


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Onze stichting Proominent beschikt over een een vervangingspool en wij zijn aangesloten bij een vervangingspool met invalleerkrachten van ook andere stichtingen. Maar wij zoeken ook vaak oplossingen voor de vervanging van ziekte en verlof binnen ons eigen team van leerkrachten en ondersteuners.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Organisatie op groepsniveau De school gaat uit van een leerstofjaarklassensysteem. De indeling van klassen vindt dan plaats op basis van sociale interactie en de pedagogisch en didactische behoefte van de kinderen in een goede verhouding tot het schoolbelang. De lessen worden in het algemeen in de groep aangeboden aan de leerlingen. Hierbij zijn de instructie en de onderwijstijd afgestemd op de onderwijsbehoefte van de kinderen. Hierbij wordt er gewerkt in niveaugroepen. Kinderen met een leerachterstand die groter is dan 1½ jaar werken met een ontwikkelingsperspectief. Het zelfstandig werken en samenwerkend leren wordt gestimuleerd. De kinderen werken met een weektaak. Zij kunnen in de weektaak de verwerking van activiteiten zelf plannen.  

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven