Basisschool Patricius

Hubertusstraat 1 6102 AS Echt

  • Schoolfoto van Basisschool Patricius
  • Schoolfoto van Basisschool Patricius
  • Schoolfoto van Basisschool Patricius
  • Schoolfoto van Basisschool Patricius

In het kort

Toelichting van de school

Wij heten u van harte welkom op ons SchoolVenster. Neem gerust een kijkje in de gegevens van onze school. Voor verdere informatie verwijzen we u naar onze website (www.bspatricius.nl). Ook bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons schoolgebouw en voor een informatief gesprek. Maak daarvoor eens een afspraak onder schooltijd, dan kunt u direct de sfeer proeven!

Ons telefoonnummer is: 0475-482225. 

Met vriendelijke groet,

Marjo van Ool (directeur BS Patricius)

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Bouwen in Pey, dat kunnen wij!
  • Respect en veiligheid
  • Samen en plezier
  • Eigenaarschap
  • Groeien naar je eigen top!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool Patricius heeft 12 groepen. Combinatiegroepen worden geformeerd als leerlingenaantallen dusdanig zijn dat er geen homogene groep geformeerd kan worden of als dat om een andere reden wenselijk is. Er zijn enkele groepen 1/2, een groep 5/6 en drie groepen 7/8. Van alle andere groepen is er 1 homogene groep. Het gebouw telt 12 leslokalen, een gemeenschapsruimte dat ingericht is als leerplein en waar de schoolbibliotheek staat, een speelzaal (t.b.v. de groepen 1 en 2), een personeelskamer, een algemene keuken, een directiekamer, twee spreekkamers, een kopieerruimte, twee bergingen, een buitenberging en een zolderruimte. Rond het gebouw bevindt zich aan de noord- en oostzijde een ruime speelplaats met een zandbak en een aantal speeltoestellen. Voor het geven van de gymnastieklessen hebben we voor de groepen 1/2 een speelzaal met nieuwe klim- en klautertoestellen en voor groep 3 tot en met 8 een gymnastiekzaal, gelegen vlak naast de school. Daarnaast ligt buiten nog een speelveldje met tribune. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
278
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven