Toermalijn

Bergkristal 19 6922 NP Duiven

  • Leerlingen voeren samen een praktische rekenopdracht uit.
  • Schoolfoto van Toermalijn
  • En krijgen extra hulp als dat nodig is.
  • Schoolfoto van Toermalijn
  • Samen met de kinderen neemt de leraar de dagplanning door. Zo weten de kinderen wat ze die dag kunnen verwachten.

In het kort

Toelichting van de school

Op Toermalijn zetten wij betrokken en bevlogen in op ontwikkeling!

Toermalijn is een openbare school, waar iedereen welkom is en verhalen samenkomen. Onze school is een ontmoetingsplaats van mensen met verschillende geloofs- en levensovertuigingen en waar de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting aan de basis liggen. 

In een vertrouwde en kleinschalige omgeving werken wij aan betrokkenheid; bij elkaar en de leerstof. Wij werken en leren coöperatief met onze leerlingen. Leerlingen praten, werken samen en bewegen in het teken van de leerstof. Het versterkt het leerproces en creëert betrokkenheid bij de leerling en de leraar.

Door leren zichtbaar te maken, weten de leerlingen wat ze aan het leren zijn. De leraren geven instructie en kinderen denken mee over de succescriteria die gesteld worden aan een product. Leraren en leerlingen leren feedback te geven op de gestelde succescriteria. Doordat de leerlingen weten waar ze naar toe werken en welke stappen daarvoor nodig zijn, worden ze eigenaar van hun eigen leerproces.Van en met elkaar leren staat bij ons centraal; leerling-leerling, leerling-leraar, ouder-leraar, ouder-leraar-leerling. Sámen bouwen we aan een stevige basis voor de toekomst.

Wij zijn een openbare basisschool die zich onderscheidt door het participatieonderwijs. Dit betekent dat onze leerlingen naast de reguliere vakken zich ontwikkelen binnen verschillende commissies en in de leerlingenraad. Op deze manier stimuleren wij ze om mee te denken over ons onderwijs en onze activiteiten. Onze leerlingen leren we alle nieuwe vaardigheden die passen binnen het onderwijs van de 21e eeuw.

Dit alles is mogelijk binnen onze kleinschalige en respectvolle schoolomgeving, waarin rust en structuur de rode draad is. 

Toermalijn is meer dan alleen een school. Er is een nauwe samenwerking met de kinderopvang Happy Faces (0-4 jaar en voor- en naschoolse opvang). Dat allemaal onder een dak. 
Dit heeft de volgende voordelen: 
Voor het kind is er een veilige, soepele overgang.
De kinderen worden van jongs af aan goed gevolgd.
Een eenduidige pedagogische aanpak en educatieve onderwijskundige lijn.
Pedagogisch medewerkers en leerkrachten leren van en met elkaar.

Op Toermalijn is er een aanbod voor kinderoefentherapie en kindercoaching aan kinderen die deze ondersteuning nodig hebben.

Nieuwsgierig wat ons onderwijsaanbod voor uw kind kan betekenen? Wij nodigen u van harte uit voor een kennismakingsgesprek.

Marieke van Everdingen, directeur van Toermalijn te Duiven

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Rust en structuur
  • Kanjerschool
  • Coöperatief leren
  • Leren zichtbaar maken
  • Toekomstgericht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2023-2024 hebben we 92 leerlingen op school verdeeld over 4 combinatiegroepen Door te werken met combinatiegroepen leren kinderen over het algemeen erg goed zelfstandig en geconcentreerd werken. Combinatiegroepen zijn ook een voordeel voor kinderen die in één of meer vakken achterlopen of juist voorlopen. Ze kunnen dan gemakkelijker aanschuiven bij de aangeboden instructie en begeleiding van de andere groep.

Door de samenwerking met de kinderopvang in ons pand, is de overgang van de opvang naar de kleuters voor onze leerlingen niet groot. De peuters en de kleuters spelen dagelijks met elkaar buiten en werken tegelijkertijd met dezelfde thema's  De kinderen en de leraren kennen elkaar goed, met als voordeel dat de kinderen de juffen al kennen op het moment dat ze naar de basisschool gaan. 


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
85
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

CONTACTGEGEVENS

OBS Toermalijn

Bergkristal 19

6922 NP Duiven

Tel. 0316-266738

E-mail: directie.toermalijn@liemersnovum.nl

Website: www.toermalijnduiven.nl

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheid tijdens Corona

Naast de reguliere hygiënemaatregelen in school, neemt Toermalijn de corona-maatregelen in acht, aangeboden door de RIVM en GGD. 

Terug naar boven