Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Er zijn vijf groepen op de Wegwijzer.
De meeste hiervan zijn combinatiegroepen. Waar mogelijk worden groepen gesplitst of ondersteund, zodat elk kind de hulp en begeleiding krijgt, die hij of zij nodig heeft.
Binnen ons kleine team worden alle lessen door de leerkrachten zelf gegeven, alleen voor gym is er in groep 3 t/m 8 een vakdocent. Incidenteel is er een gastdocent voor bepaalde vakken of thema's.
In groep 1 en 2 is nog veel ruimte om te spelen. Spelen is bij jonge kinderen niet alleen ontspanning, maar ook een groot leerproces. Kinderen ontwikkelen door te spelen namelijk hun motoriek, sociale vaardigheden en hun taal.
In groep 1 en 2 wordt spelen afgewisseld met kringmomenten en werklessen. Bij die werklessen leren de kinderen een opdracht uit te voeren. Het draagt bij aan hun concentratie en taakgerichtheid.
Op de Wegwijzer worden de zogeheten RTL-vakken (Rekenen, Taal en Lezen) doorgaans in de ochtend uitgevoerd. In de middag is er ruimte voor wereldoriëntatie en creatieve vakken.
De dag wordt altijd begonnen met godsdienst (levensbeschouwing): christelijke liedjes, een Bijbelverhaal en een gebed.
Wij kunnen in de volgende gevallen goed onderwijs bieden (dit valt binnen onze basisondersteuning):
- kinderen met problemen met lezen, taal en rekenen (RT)
- kinderen die duidelijk extra uitdaging nodig hebben, begaafde leerlingen
- Kinderen met een taalachterstand of met taal-spraakmoeilijkheden
- kinderen met een fysieke beperking, zoals gehoor, verminderd zicht of een lichamelijke beperking.