Basisschool De Zonheuvel

Burgemeesterpark 29 3971 CV Driebergen-Rijsenburg

  • Schoolfoto van Basisschool De Zonheuvel
  • Schoolfoto van Basisschool De Zonheuvel
  • Schoolfoto van Basisschool De Zonheuvel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Afhankelijk van de situatie vullen we de vervanging in. Dit lukt veelal binnen het team. Verder hebben wij een aantal vaste invallers. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij de kleuters kiezen wij er bewust voor om naast thematisch onderwijs met behulp van Early Years ook een expliciet onderwijsaanbod aan te bieden. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

IPC is een combinatie van de zaakvakken waarin ook veel ruimte is voor creativiteit. 

Onder levensbeschouwelijk burgerschap vallen sociaal- emotionele vorming, burgerschap en levensbeschouwing.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij hebben ons onderwijs zo ingericht dat kinderen die makkelijk leren, moeilijkere en verdiepende opdrachten krijgen. Kinderen die meer moeite hebben met leren kunnen rekenen op extra instructie en hulp. Voor de basisvakken geven wij instructie op basis van weer, basis en meer. Tevens werken we met verkorte instructie waarna kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Kinderen hebben allemaal een weektaak met zowel groepsopdrachten en individuele opdrachten. 

Wij hebben een duidelijke zorgstructuur. Grotendeels vindt deze ondersteuning in de klassen plaats. Zowel door onderwijsassistenten als onze RT leerkracht wordt dit ook wel buiten de klas verzorgd. 

Voor de leerlingen die op welk gebied dan ook meer uitdaging nodig heeft, is er levelwerk maar ook onze flex-uurtjes ondersteunen hierbij. 

 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Aankomend jaar start de rekenspecialist met het in kaart brengen van geschikte instructies op het gebied van de verdiepende rekenlesstof (Rekentijgers).

Borging van doorgaande lijnen op het gebied van Levelwerk in de klas. Voor de Flexgroep kijken we sterk naar de hulpvraag deze kan ook op executieve vaardigheden liggen. Deze hulpvraag komt meer expliciet naar voren tijdens de lessen en zal ook regelmatig geevalueerd worden. 

We werken aan een verdiepende leerlinganalyse bij zorgleerlingen, om meer op maat te kunnen werken.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven