1. Identiteit
Uit het methodeonderzoek naar een andere SoVa-methode bleek dat aandacht nodig was voor de doorgaande lijnen voor godsdienstonderwijs. De eerste aanzet hiervoor is gedaan op de studie-tweedaagse van 6 en 7 april 2021. Verdieping hierop zal volgen in schooljaar 21-22 met begeleiding van de organisatie Verus die dit proces op 3 dagdelen zal begeleiden.
2. Rapportage in MRF
Vanaf schooljaar 21-22 wordt het rapport uit Parnassys vervangen door volledige weergave van ontwikkeling in MRF. Middels een training op de startvergadering (aug. ‘21) starten we met het volledig gebruik van MRF als rapportage-middel. Het gebruik van MRF zal meegenomen worden in de jaarcyclus van gesprekken. Bijv. ‘zo ben ik’ bij de startgesprekken, ‘zo werk ik’ bij voortgangsgesprekken in november, etc.
3. Implementatie SoVa-methode
Vanaf schooljaar 21-22 werken we met de methode Kwink. Om deze werkwijze goed te implementeren volgt het team een training van Kwintessens en evaluatiemomenten op GPV’s
4. Implementatie Reken-methode
Vanaf schooljaar 21-22 werken we met de methode Wereld in getallen. Om deze werkwijze goed te implementeren volgt het team een training en plant evaluatiemomenten op de GPV’s.
5. Methodeonderzoek Engels
In januari 2021 maakte de uitgeverij van onze methode Engels ‘the Team’ kenbaar dat ze stoppen met het uitgeven. We zijn genoodzaakt vanaf schooljaar 21-22 over te stappen naar een andere methode. We gebruiken dit schooljaar voor de oriëntatie op een nieuwe methode Engels. We starten met proeftrajecten voor de methodes Groove me en Join in (of Kids en Tweens). Eind van schooljaar 21-22 kiezen we een nieuwe methode op basis van onze bevindingen.
6. NPO inzet en verantwoording
We gebruiken de gelden die we ontvangen van het ‘nationaal programma onderwijs’ om kinderen op sociaal en cognitief gebied te ondersteunen. De verantwoording hiervan sturen we naar het bestuur die de afhandeling hiervan regelt.
7. Cognitief Getalenteerde Leerlingen
Vervolgstappen
8. Visie Jonge ‘kind’
Implementeren van nieuwe werkwijze en leerlingvolgsysteem
9. KC + Cultuureducatie met kwaliteit
We verdiepen ons in een discipline die raakt aan de cultuur en/of kunstvakken.
10. IPC
Het voeren van kindgesprekken, update van de mediatheek, combinatie maken met de verdiepingsgroep en het maken van de juiste keuzes, passend bij onze populatie.
11. Taal-Lezen
1.Rijke leesomgeving in combinatie met actiepunten vanuit de Leesmonitor
2. Begrijpend Lezen Inventarisatie hoe werken we met Nieuwsbegrip, afspraken binnen het team, handboek werkwijze Nieuwsbegrip vaststellen
3. Technisch lezen Kwaliteitskaart ontwikkelen.Werken met een effectieve organisatie bij de leeslessen Estafette
12. Hercertificering als Partnerschool Marnix Academie