Katholieke Jenaplan Basisschool St. Lukas

Pier Panderstraat 3 9203 SG Drachten

  • Elk jaar verzorgen de 8e jaars de laatste schooldag als afscheid en worden ze door de hele school en ouders toegezongen.
  • Zorg voor elkaar en elkaar helpen staat bij ons hoog in het vaandel.
  • Spelenderwijs leren de kinderen in de onderbouw al om rekening met elkaar te houden en samen te werken.
  • Wij zijn als school gecertificeerd voor Jenaplan, Gezonde school en Rots & Water school.
  • Schoolfoto van Katholieke Jenaplan Basisschool St. Lukas

Het team

Toelichting van de school

Hoewel onze school geen vakleerkrachten heeft, zijn er in onze school meerdere specialisten aanwezig. O.a. rekenen, taal, MRT, WO, OICT en hoogbegaafdheid.

Voor Rots & Water, Spaans en muziek huren we externe specialisten in.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Afspraken bij ziekte van de stamgroepsleider

  • Wanneer een stamgroepsleider ziek is neemt de directeur contact op met het personeelsbemiddelingsbureau SLIM. Dit bureau zorgt ervoor dat er op tijd een invaller in de stamgroep is. Vanuit het supportteam van de BMS of een externe invaller. Ze proberen altijd rekening te houden met de wensen van de school.
  • We hebben ook afspraken gemaakt om voor elkaar intern in te vallen, voor zover dit mogelijk is.
  • Als er intern wordt ingevallen, gebeurt dit in principe niet door diegenen die de betreffende dag al een niet lesgebonden taak hebben. Denk bijvoorbeeld aan de directie, CPO en stamgroepsleiders die de betreffende dag andere taken te doen hebben.
  • Als er geen invaller is, extern of intern dan:
    Worden de ouders van de kinderen via Social Schools gevraagd om de kinderen thuis te houden of anders worden de ouders om 8.30 uur in de groep opgevangen. Ze worden dan verzocht om hun kind weer mee naar huis te nemen. Kan dit niet, dan is er opvang op school in een andere stamgroep. Per keer bekijken we hoeveel kinderen er blijven. We verdelen ze dan over de stamgroepen uit de eigen bouw. De ouders horen ‘s middags of hun kind de volgende dag weer op school kan komen. Dit gebeurt via Social Schools. Het verdelen over andere stamgroepen gebeurt voor hooguit twee dagen. Is er iemand langer dan twee dagen ziek en is er geen vervanging mogelijk, dan krijgen de betreffende kinderen de tweede dag via Social Schoolste horen dat ze de volgende dag niet hoeven te komen. Ook horen ouders via Social Schools wanneer de kinderen wel weer naar school kunnen. Kinderen die thuis of anderszins niet kunnen worden opgevangen kunnen naar school komen.

    Als er tegelijk twee stamgroepen geen stamgroepsleiders hebben, dan bepaalt de directie welke stamgroep thuisblijft en welke stamgroep wordt verdeeld. De ouders van de stamgroep weten dit z.s.m. via Social Schools. Kinderen die thuis niet opgevangen kunnen worden, komen gewoon naar school en worden dan verdeeld over de andere groepen. Sinds enige tijd is inval behoorlijk problematisch geworden. We zien dat er steeds minder invallers beschikbaar zijn. Personeelstekort in het onderwijs wordt de komende jaren een echte uitdaging.

    Mocht verdelen i.v.m. Corona nog steeds niet mogen, dan zullen stamgroepen helaas thuis moeten blijven.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Terug naar boven