Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Wij werken met een 5-gelijke dagen rooster. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 gaan dagelijks van 8.30u tot 14.00u naar school. Zij lunchen op school met de leerkracht. De groepen 1-2 volgen ook dit rooster met uitzondering van de vrijdag, deze groepen gaan op vrijdag tot 12:00u naar school.
Vijf minuten voor aanvang van de lessen gaat de deur open. De kinderen gaan dan zelfstandig naar de klas. Tijdens de inlooptijd hebben de kinderen de tijd om hun jas en tas op te hangen en op hun plaats te gaan zitten. Ook hebben de kinderen zo de mogelijkheid even bij te praten met de juf of meester.
De inloop is bedoeld om de lessen op tijd te laten beginnen. Wij vragen u deze schooltijden te respecteren en de leerkrachten en groepen onder schooltijd niet te storen. Als gevolg van de inloop zijn de leerkrachten vóór schooltijd niet op het schoolplein, er is daar dan ook geen toezicht. Tijdens de inloop is de leerkracht er voor de leerlingen.
Mededelingen kunt u via Parro doen, voor een gesprek kunt het beste even een afspraak maken. Afspraken met de leerkrachten vinden plaatst tussen 14:45u en 17.00u.
Onze leerlingen hebben recht op goed onderwijs en een veilige omgeving op school. We gaan pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld actief tegen. Ook besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van ons onderwijs en aan de communicatie met ouders.
Maakt u zich zorgen, bent u het ergens mee oneens, heeft u een conflict of hebt u het gevoel dat de veiligheid van uw kind in het geding is? Dan vinden wij het belangrijk dat we het gesprek met u aan kunnen gaan, zodat we er samen iets aan kunnen doen. U heeft hierin de volgende mogelijkheden.
Maak het bespreekbaar op school
Bespreek uw vraag, zorg of probleem in alle gevallen eerst op school, het liefst met de persoon waar het om gaat. Lukt dat niet, dan kunt u contact opnemen met de schoolleiding.De vertrouwenscontactpersoon van de school
Is het niet mogelijk of wenselijk om uw problemen in de eerste lijn op te lossen, dan kunt u of uw kind contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van onze school, juf Vivi. Deze biedt u een luisterend oor, gaat vertrouwelijk met de informatie om en denkt met u mee in de te nemen stappen.De externe vertrouwenspersoon
Heeft u een melding die u niet op school of met de interne vertrouwenspersoon van school wilt of kunt bespreken? Dan kunt u contact opnemen met onze onafhankelijke externe vertrouwenspersonen. De externe vertrouwenspersonen zijn:
- Eefje van Antwerpen, [email protected] 06-28636387
- Roy Ploegmakers, [email protected] 06-48088774.Ook zij luisteren naar uw verhaal, gaan vertrouwelijk met de informatie om en denken met u mee in de te nemenvervolgstappen. De eerste insteek is vaak om het gesprek met de betrokkenen op school weer aan te gaan, zodat jullie er samen uit kunnen komen. De vertrouwenspersoon kan u begeleiden in deze gesprekken. Kijk voor meer informatie op de site www.vertrouwenswerk.nl.
De klachtenregeling
Heeft u het idee dat uw melding op school niet goed is afgehandeld en wilt u een klacht indienen, dan kan de interne vertrouwenspersoon van de school of de externe vertrouwenspersoon u hierin begeleiden. De klachtenregeling van de stichting treft u op onze website (Delta-onderwijs.nl).