Prins Bernhardschool

Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht

  • Gezellig samen spelen
  • Allerlei speelmogelijkheden
  • Eigen gymleerkracht kleuters t/m groep 8
  • In groep 5 t/m 8 heeft ieder kind een  Chromebook

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

We meten als school elke 2 jaar de leerling-tevredenheid. Dat doen we met de vragenlijst vanuit Vensters (Scholen op de kaart). Februari 2023 was de laatste peiling. We krijgen van de leerlingen een 8,0!

Leerlingen waarderen de manier van uitleggen van de leerkracht, de duidelijkheid over regels en het feit dat de leerkrachten de kinderen een goed gevoel geven heel hoog. Daar zijn we heel trots op! Voor het welbevinden op school en klas zijn de leerlingen ruim tevreden en geven ze onze school (En dus ook zichzelf) een 7,4.

We zijn heel blij met dit resultaat. Zo kunnen wij ook met cijfers laten zien wat wij op school ervaren: een prettig leer- en leefklimaat met bevlogen meesters en juffen en leuke kinderen.

Tevredenheid
8,0
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

We meten als stichting H3O om de 2 jaar de tevredenheid van medewerkers, kinderen en ouders

Bij het laatste onderzoek sprong het contact tussen leerling en hun leerkracht en de sfeer er echt uit. Ouders waarderen het dat we goed luisteren naar de ouders, waarden en normen duidelijk overbrengen en sterk bezig zijn met kennisoverdracht. Daarentegen moeten we meer aandacht besteden aan een duidelijkere informatievoorziening over hun kind en meer aanbod maken voor die kinderen die meer / uitdagender leerstof aankunnen. 

Ook de verkeersveiligheid rondom de school en de staat van het gebouw is een aandachtspunt. Eind 2024 wordt de start van de nieuwbouw verwacht en dan zal het er al heel anders uitzien. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven