Ons team zal zich altijd inspannen om u van het laatste nieuws op de hoogte te houden. Wij doen dit via verschillende kanalen.
Digitale nieuwsbrief
Er wordt gebruik gemaakt van een digitale nieuwsbrief, die één keer per maand uit komt.
Schoudercom
Schoudercom biedt u de mogelijkheid om te volgen wat er in de klas van uw kind gebeurd. Er wordt een klassenagenda bijgehouden, er worden foto’s gedeeld en korte berichten geplaatst. Zo bent u nauw betrokken bij de activiteiten in de klas van uw kind.
Informatiemiddag/avond
Aan het begin van het schooljaar wordt er een informatiemiddag/avond georganiseerd voor ouders om hen te informeren over het leerjaar en de werkwijze in de unit.
IKC De Regenboog Centrum
Portfoliogesprekken: Er zijn drie keer per jaar portfoliogesprekken op school. Dit gesprek is met leerkracht(en), ouder(s)/verzorger(s) en leerling en duurt 20 minuten. Via Schoudercom kunt u zich inschrijven voor een tijdstip naar keuze. De gesprekken vinden plaats in november, februari en juni. In deze gesprekken wordt het welzijn en de ontwikkeling van uw kind besproken.
Spelinloop onderbouw: Eén keer per week bent u van harte welkom om tussen 8.15 en 8.40 uur samen met uw zoon/dochter te werken en/of spelen in de unit. Raadpleegt u voor het juiste moment de informatiebrief van de onderbouwunit.
Koffieochtenden: Wij zien u, als ouder/verzorger, als belangrijke partner voor ons onderwijs. Regelmatig organiseren wij een koffieochtend. Onder het genot van een koffie/thee wisselen we tijdens deze ochtenden graag met u van gedachten over onderwerpen als: het portfolio, de verkeersveiligheid rondom de school, de wijkfunctie van onze locatie etc. Een koffieochtend wordt via de nieuwsbrief aangekondigd.
IKC De Regenboog De Staart:
Leerling-oudergesprekken : Twee keer per jaar zijn er oudergesprekken op school en voor de leerlingen uit leerlijn 7 is dit drie keer per jaar. In deze gesprekken wordt het welzijn en de ontwikkeling van uw kind besproken. In oktober is er een voortgangsgesprek. Dit gesprek is met leerkracht(en), ouder(s)/verzorger(s) en leerling en duurt 10 minuten. In februari is er een portfoliogesprek. Dit gesprek is met leerkracht(en), ouder(s)/verzorger(s) en leerling en duurt 20 minuten. Het portfolio wordt voorafgaand aan het gesprek uitgereikt. In juni zijn de oudergesprekken facultatief op verzoek van de leerkracht of de ouder(s)/verzorger(s). Met uitzondering van de leerlingen van leerlijn 7. Zij krijgen wel allemaal verplicht een voorlopig adviesgesprek. Gedurende het schooljaar kunnen vaker oudergesprekken gevoerd worden wanneer dit nodig is.
Open 'Kijk'-weken en spelinloop kleuters:
Ouders/verzorgers kunnen tijdens open kijk-weken meekijken in de klas. Deze worden een aantal keer per jaar georganiseerd en ouders/verzorgers kunnen zich vooraf via Schoudercom inschrijven voor een bepaalde tijd. In de onderbouwunit wordt er regelmatig een spelinloop gehouden aan het begin van de dag. Ouders/verzorgers zijn dan op een vast moment welkom in de klas om met hun kind een spelletje, puzzel of werkje te doen.
Koffieochtenden: Ouders worden gezien als educatieve partners en De Staart organiseert daarom een keer maand een koffieochtend op verschillende dagen om met ouders in gesprek te gaan over een thema of het onderwijs. Behandelingen van de fysiotherapeute en logopediste kunnen op verzoek van ouders/verzorgers in de school plaatsvinden door de samenwerking met logopediste en fysiotherapeute. Tijdens de koffieochtenden kunnen ouders/verzorgers kennismaken met logopediste, fysiotherapeute, diëtiste, jeugdverpleegkundige en de ouder-kind coach. Zo komt onze logopediste vertellen over de taalontwikkeling en de jeugdverpleegkundige en ouder-kind coach bespreken thema`s en vertellen voor welke vragen ouders bij hen terecht kunnen.
Om te voorkomen dat de Nederlandse taal een barrière vormt in de ouderbetrokkenheid organiseert De Staart naast de koffieochtenden wekelijks een bijeenkomst waarin ouders/verzorgers kunnen oefenen met de Nederlandse taal a.d.h.v. thema`s.