Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Het Kristal is een Integraal Kindcentrum (IKC)
De hele dag leren en spelen, van 7.30 tot 18.30 uur.
Het Kristal is de laatste jaren uitgegroeid tot een centrum met een compleet aanbod voor baby's tot en met tieners in de bovenbouw. Uiteraard afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Wij beschikken over een peuteropvang op de ochtenden en een kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen. We bieden voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar. De gemeenschappelijke pedagogische visie van zowel pedagogisch medewerkers als leerkrachten biedt een prima garantie voor de doorgaande ontwikkelingslijn bij elk kind. Ook de kwaliteit en variatie in naschoolse opvang varen er wel bij. Op onze locatie kunnen de kinderen de hele dag leren en spelen, van 7.30 tot 18.30 uur. Ook in de schoolvakanties zijn er opvangmogelijkheden. Middels de website van onze stichting kunt u zich aanmelden voor het kinderdagverblijf, de peuteropvang en/of voor- en naschoolse opvang. Wilt u uw kind aanmelden voor onze school, dan maken we graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.
Veilige leeromgeving
Het Kristal hanteert een duidelijke structuur met kindgerichte regels en afspraken. Mooi samengevat in de gulden regel: ‘Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet’. Onze ervaring is dat kinderen het prettig vinden als er duidelijke grenzen zijn. Het bevordert de goede sfeer en zorgt voor een veilige plek in een leerzame omgeving. Regels worden regelmatig met de kinderen besproken. Pesten en agressie gaan we tegen, ruzies moeten worden bijgelegd.
Privacy bescherming
Sinds 25 mei 2018 zijn we verplicht te voldoen aan de wettelijke kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Om deze reden vragen wij u toestemming te verlenen de gegevens van uw kind te gebruiken voor onderwijsdoeleinden en publicatiedoeleinden.
Bedrijfshulpverlening (BHV)
Het Kristal wil een veilige school zijn, een plek waar kinderen, ouders en medewerkers zich ook fysiek veilig kunnen voelen. Op elke locatie zijn enkele medewerkers met een bhv-diploma. Elk jaar zijn er ontruimingsoefeningen waarbij we met z’n allen het schoolgebouw snel en geordend verlaten.
Veilig internetgebruik
Kinderen leren bij ons om op een veilige, effectieve en kritische manier om te gaan met internet en social media. Vanaf groep 4 wordt hier door middel van speciale lessen aandacht aan besteed.
Aandacht voor kindermishandeling
Kindermishandeling is de laatste jaren hoog op de agenda geplaatst van de mensen die met jeugd werken. Helaas is dat nodig omdat kindermishandeling zeer regelmatig voorkomt. Scholen spelen een belangrijke rol in het signaleren daarvan. Wij werken met de meldcode Huiselijke geweld en Kindermishandeling. Wij zijn als school verplicht bij bepaalde signalen dit te melden bij ‘Veilig thuis’. Er zijn verschillende vormen van kindermishandeling: lichamelijke mishandeling, lichamelijke verwaarlozing , psychische mishandeling, psychische verwaarlozing en seksueel misbruik. Ook zaken als onvoldoende hygiëne, niet zorgen voor regelmatige schoolgang, systematisch kleineren van kinderen, pornografisch materiaal laten zien en onvoldoende toezicht zijn zaken die we moeten melden aan het meldpunt. In eerste instantie zullen we advies vragen over hoe te handelen. Maar bij zeer ernstige vermoedens is er sprake van een officiële melding. Hierbij worden ouders op de hoogte gesteld. Telefonisch is het meldpunt te bereiken onder nummer 0900-1231230 voor 6 cent per minuut. Het betreft een landelijk nummer waarbij u doorverbonden wordt met de juiste regio. Verdere informatie: www.nji.nl/kindermishandeling
Ontruimingsoefeningen en noodsituaties
Regelmatig vinden er ontruimingsoefeningen plaats. In principe zijn hiervoor dagen gepland, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we besluiten om hiervan af te wijken. Wanneer de school bij een echte noodsituatie (zoals brand) ontruimd is, blijft uw kind bij de meester of juf, zelfs wanneer u al bent gearriveerd. We moeten er namelijk zeker van zijn dat we álle kinderen verzameld hebben. Pas wanneer de leerkracht de kinderen ‘vrijgeeft’ aan de ouders, kan uw kind met u meegaan.