Hervormde Basisschool Mattanja

Oude Harderwijkerweg 50 8085 PH Doornspijk

Schoolfoto van Hervormde Basisschool Mattanja

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school is aangesloten bij vervangingspool JufMeester. Als het niet lukt om intern vervanging te regelen, proberen we extern via JufMeester een oplossing te vinden. In het uiterste geval geven we de leerlingen vrij. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het technieklokaal van de school bevindt zich in het TechLab Elburg, op fietsafstand van de school.

Bijna al het onderwijs vindt op locatie Mattanjaschool plaats; daarnaast maken we gebruik van de gymzaal en het Techlab.

Sinds 2021 participeren wij als vaste partner in deze samenwerking voor Wetenschap & Techniekonderwijs.

De leerlingen uit groep 7 en 8 gaan hier regelmatig naar toe om onderwijs te ontvangen.

De overige groepen maken op school gebruik van de leskisten.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij hebben naast het bieden van de basisondersteuning ook ervaring met het bieden van ondersteuning aan leerlingen met een ernstige problematiek in het ASS-spectrum. We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoefte van de leerling. We werken hierbij nauw samen met ambulante begeleiders. Mocht de school de gevraagde ondersteuning niet kunnen bieden dan is er altijd nog het samenwerkingsverband. De Mattanjaschool maakt deel uit van het landelijke samenwerkingsverband Berséba (regio noordoost). 

Schoolondersteuningsteam (SOT)

Vanaf cursusjaar 2023 - 2024 wordt het SOT gebruikt om situaties rond leerlingen multidisciplinair te bespreken. In het SOT zitten de volgende disciplines: teamleider zorg, CJG, orthopedagoog, fysiotherapie, logopedie, praktijk voor kindertherapie. Vanuit de scholen en de gemeente wordt er naar een goede samenwerking gestreefd om passende ondersteuning te bieden. In het SOT wordt, in samenspraak met ouders, bepaald welke ondersteuning een leerling nodig heeft en waar deze het beste plaats kan vinden. Het SOT vergadert ongeveer 6 keer per jaar. 

Een aantal genoemde specialisten betreffen geen personeelsleden in eigen dienst, maar worden als extern personeel aangetrokken als een situatie voor extra ondersteuning daarom vraagt.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het team is onlangs geschoold in de problematiek 'Trauma en hechting'. En kunnen leerlingen met deze ondersteuningsbehoefte beter bedienen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Sinds 2021 is de gezamenlijk Peuteropvang gesitueerd op onze collegaschool Ds. Baxschool in Doornspijk. Zowel de jonge kinderen in de peuterleeftijd (en aankomende leerlingen van beide scholen) van de Mattanjaschool als de ds. Baxschool nemen daar aan deel. De peuteropvang is binnen deze locatie gehuisvest.

Terug naar boven