Basisschool Canada

Dichterseweg 145 7006 AD Doetinchem

Schoolfoto van Basisschool Canada

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit 16 leerkrachten, 1 onderwijsassistent en 1 AD Pep specialist.

Daarnaast zijn er 1 directeur, 1 IB-er en, 1 administratief medewerkster en meerdere vrijwilligers actief.

De gymlessen worden verzorgd door vakleerkrachten van Sport ID Doetinchem. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging wordt waar mogelijk intern opgelost. Is dit niet mogelijk kunnen we een beroep doen op de IJsselpool. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Schoolbibliotheek

Onze school en de Openbare Bibliotheek werken veel samen. Samen helpen we leerlingen beter te worden in taal en lezen. Ook laten we kinderen zien hoe leuk lezen kan zijn. Want als kinderen meer plezier hebben in lezen, doen ze het vaker. En als een kind veel leest, wordt het beter in taal én in andere vakken. Verder leren we kinderen hoe ze internet en sociale media veilig kunnen gebruiken.

In het schooljaar 2022-2023 is er in de oude koffiekamer een prachtige schoolbibliotheek ingericht. Hier kinderen de leerlingen dagelijks boeken komen ruilen. Met de hulp van "bieb-ouders" kunnen ze daar elke morgen terecht.

Als school vinden we het heel belangrijk dat al onze leerlingen lid worden van de Bibliotheek. Samen met de Openbare Bibliotheek kunnen we daarvoor zorgen. Ook willen we graag het lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek combineren met het lidmaatschap van de schoolbibliotheek. Uw kind leent dan met één lenersnummer op school en in de Openbare Bibliotheek. En dat is natuurlijk heel handig. Hiervoor is uw toestemming nodig.

Bij het intakegesprek ontvangt u een toestemmingsformulier om dit gecombineerde lidmaatschap aan te vragen voor uw kind.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 wordt gewerkt aan de hand van thema's. Binnen deze thema's maken de kinderen op spelenderwijs kennis met taal, rekenen, wereldoriëntatie, sociale vaardigheden, etc. We proberen hierbij zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Een rijke, inspirerende en uitdagende leeromgeving prikkelt de natuurlijke nieuwsgierigheid van het jonge kind. Naast de genoemde vakken wordt er in groep 1 en 2 Engels gegeven. De kinderen hebben tevens 2 maal per week een gymles.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De verdeling van onderwijsuren is een indicatie. We besteden veel tijd aan de basisvakken taal, lezen en rekenen en proberen de overige vakken zoveel mogelijk met elkaar te integreren om een zo rijk mogelijk onderwijsaanbod te creëren en recht te doen aan ieders talent.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij beschikken voor de extra ondersteuning over hoog opgeleide leerkrachten, die pedagogisch en didactisch bekwaam zijn.

We krijgen ondersteuning van een intern begeleider, een onderwijs assistent, een AD pep specialist, externe specialisten en vrijwilligers.

Ook beschikken we over voldoende ondersteunings- en specifieke materialen. Over het algemeen beschikken we over voldoende werkruimtes.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We willen voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar het onderwijsaanbod verzorgen passend bij hun onderwijsbehoeften.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school werkt voornamelijk samen met Kinderopvang Organisatie van Human Kind. Zij hebben een vestiging direct naast onze school. Zij hebben veel faciliteiten en ook maken zij veelvuldig gebruik van onze buitenspeelruimte. 

Terug naar boven