IKC De Expeditie

Reinskamp 2 6942 RZ Didam

Schoolfoto van IKC De Expeditie

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina van IKC De Expeditie.
De naam van ons Integraal Kind Centrum (IKC) staat voor hoe wij naar het leren en leven kijken. Als je op expeditie gaat, maak je een plan en vul je je reistas met middelen die je kunnen helpen de expeditie te laten slagen. Samen met de kinderen, ouders en de omgeving vullen wij de reistas van de kinderen, zodat zij kunnen slagen op hun eigen expeditie in de wereld van nu en morgen.

Deze pagina geeft u inzicht in de resultaten, visie en praktische zaken van onze school. Wellicht kan het u helpen bij het maken van een keuze voor de school van uw kinderen. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie van het Onderwijs en aangevuld door de school. Waar nodig geeft de school een toelichting op de cijfers en feiten. Zo biedt deze schoolpagina u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Wanneer u graag persoonlijk in gesprek wilt, kun u contact met ons opnemen voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Heterogeniteit
  • Samen werken en samen leren
  • Werken en leren met IPC
  • Integraal Kind Centrum (IKC)
  • Zelfreflectie bij kinderen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
239
Landelijk gemiddelde
215

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

IKC De Expeditie verwelkomt de leerlingen vanaf 08.15 uur op school waarbij de kinderen kunnen inlopen tot 08.30 uur. Vanaf 08.30 uur start de leerkracht met de les en begint de schooldag.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven