Basisschool Zeilberg

Margrietstraat 2 5754 AH Deurne

Schoolfoto van Basisschool Zeilberg

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Onze school is aangesloten bij de stichting Prodas. Deze stichting behartigt de belangen van 24 basisscholen in Deurne, Asten en Someren.

Samen staan we sterk en kunnen we de steeds nijpender wordende vervangingsproblemen beter het hoofd bieden, dan wanneer we dat als school alleen zouden kunnen. Binnen de stichting wordt gewerkt met een vervangerspool. Hierin zitten, meest jonge, leerkrachten die nog geen vaste plek op de arbeidsmarkt hebben gevonden. Zij zijn in tijdelijke dienst van de stichting en zitten in een begeleidingstraject voor nieuwe leerkrachten. Wanneer zij dit traject goed doorstaan en het assessment goed hebben gemaakt, krijgen zij een vaste aanstelling en daarna hopelijk een vaste plek op een (Prodas) school.

ook vragen wij parttime leerkrachten om zich zo flexibel mogelijk op te stellen: wanneer er een collega ziek is kunnen zij mogelijk worden ingezet ter vervanging. In heel zeldzame gevallen ( bijvoorbeeld tijdens een griepgolf) kan het voorkomen dat er echt geen vervangers beschikbaar zijn. Het kan dan zijn dat wij ouders vragen om hun kinderen thuis te houden. ook dan blijven wij proberen om zo snel mogelijk een vervanger voor de groep te zetten.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

BS Zeilberg werkt hoofdzakelijk met leerstofjaarklassen.

Combinatieklassen worden geformeerd als dat onderwijskundig voordelen oplevert.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Terug naar boven