Brede dorpsschool de Achthoek

Houtse Heuvel 3 4911 AT Den Hout

  • Brede dorpsschool De Achthoek biedt eigentijds en toekomst gericht onderwijs. Samen vormen we een werkplaats voor de toekomst.
  • Schoolfoto van Brede dorpsschool de Achthoek
  • Schoolfoto van Brede dorpsschool de Achthoek
  • Schoolfoto van Brede dorpsschool de Achthoek
  • Schoolfoto van Brede dorpsschool de Achthoek

In het kort

Toelichting van de school

Wat leuk dat je door ons venster kijkt! 

We geven je graag een beeld van dat wat wij doen en belangrijk vinden op onze brede dorpsschool waar we samen vorm geven aan onze opdracht:    

 “Wereldwijs onderwijs waarbinnen we ons ontwikkelen tot onze mooiste en beste versie van onszelf, om zo op eigen-wijze bij te dragen aan de toekomst.”

Omdat we het fijn en belangrijk vinden iedereen steeds op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en activiteiten in (en om) onze dorpsschool nodigen we je van harte uit ons te volgen via onze Facebookpagina.    

We zijn blij met het vertrouwen van ouders, partners en bestuur om werk te maken van mooi onderwijs voor de vormgevers van onze toekomst.  


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • brede dorpsschool
  • Geborgenheid
  • Samen en dus inclusief
  • Nieuwsgierigheid en groei
  • Respect en vertrouwen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Voor meer informatie over onze leerlingen klik hier.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
120
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Lunch De kinderen eten gezellig samen in de eigen stamgroep. Het pauzemoment wordt begeleid door onze eigen medewerkers. 

Gym Op donderdag gaan de kinderen van unit 2 en 3 met de bus naar de Oosterheide hal om te gymmen. Op vrijdag gaan de kinderen van unit 1 met de bus naar de Oosterheide hal, met uitzondering van de jongste kinderen uit unit 1. Zij gymmen in onze eigen speelzaal.

Bieb   Kinderen brengen een bezoek aan onze eigen schoolbieb als hun boek is uitgelezen. Hier kiezen ze boeken om op school te lezen. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven