Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Op de Trimaran werken we met 7 groepen. In de kleuterbouw werken we met combinatiegroepen. Er zijn twee groepen 1/ 2. Leerlingen die 4 jaar worden, stromen gedurende het jaar in. De overige groepen zijn als volgt ingedeeld: groep 3, groep 4, groep 5, groep 6/7 en groep 8.
De gymlessen worden gegeven door een vakleerkracht.
Petra Hollebeek (leerkracht) is gecertificeerd 'Rots & Water-trainer'. Eén keer per week geeft zij kinderen Rots & Water-training.
De Trimaran is partnerschool van Triade, centrum voor kunst en cultuur. Gedurende een jaar wordt de school gekoppeld aan een discipline, zoals media, drama of beeldend. Deze vakleerkracht verzorgt lessen voor de kinderen en scholing voor de leerkrachten.
Er zijn verschillende momenten waarop wij groepsdoorbrekend werken. De groepen 1/2 en 3 werken 2 x per week groepsdoorbrekend waarbij kinderen ingedeeld worden op basis van hun onderwijsbehoefte. Daarnaast houden wij talentenmiddagen, doen wij aan groepsoverstijgend lezen en hebben wij een kinderkookclub. Het groepsdoorbrekend werken bouwen wij in de toekomst verder uit tijdens het thematisch werken.
In de onderbouwgroepen (groep 1 en 2) van ICBS De Trimaran wordt er gewerkt vanuit thematisch spel waarbij het aanbod, met betekenisvolle activiteiten, wordt afgestemd op de verschillende ontwikkelingsfasen en interesses van het jonge kind. Door interactie en actief betrokken te zijn leren de kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden en ontwikkelen ze hun eigen identiteit. De leerkracht zorgt voor een rijke leeromgeving en begeleidt de leerlingen d.m.v. lerend spelen in de verschillende spelhoeken.
Kinderen van basisschool De Trimaran zijn iedere dag 5,5 uur op school. Zij hebben dagelijks een half uur pauze. De onderwijstijd wordt verdeeld over de verschillende vakken. Hierbij wordt gekeken naar het specifieke aanbod per leerjaar en de tijd die nodig is om de leerlingen de doelen te laten behalen. Sommige vakken worden in samenhang aangeboden. Indien nodig worden er vakken geïntensiveerd. Op deze manier sluiten wij aan bij de behoefte van onze leerlingen.
Leerlingen van basisscholen moeten minimaal 7.520 uur les krijgen over 8 schooljaren. Leerlingen moeten in de eerste 4 schooljaren (onderbouw) ten minste 3.520 uur les krijgen. In de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) 3.760 uur. De 240 uur die overblijven, kunnen scholen verdelen over de onderbouw en bovenbouw. Er is geen maximum aantal uren onderwijs per dag. De Inspectie van het Onderwijs (Onderwijsinspectie) let er op dat scholen voldoende uren onderwijs geven.
De school biedt onder andere aan de volgende doelgroepen specifieke ondersteuning:
- leerlingen met een spraak/taalachterstand
- leerlingen met een achterstand in de cognitieve ontwikkeling
- leerlingen met een voorsprong in de cognitieve ontwikkeling
- leerlingen die hulp nodig hebben bij het vergroten van de weerbaarheid.
In het POS schoolrapport kunt u lezen welke specifieke ondersteuning wij bieden.
Samen met Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) bieden wij kinderopvang en onderwijs aan voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Voor de afname van kinderopvang betalen ouders een bijdrage.