De Vrije School Den Haag

Abbenbroekweg 7 2597 NT Den Haag

Schoolfoto van De Vrije School Den Haag

In het kort

Toelichting van de school

Beste Bezoeker,

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van de Vrije School Den Haag. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school zelf. Wij geven graag een toelichting bij de cijfers en feiten, zodat u zich een goed beeld kunt vormen over de school. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het vrijeschool onderwijs is springlevend en staat midden in de maatschappij. De school groeit doordat steeds meer ouders kiezen voor onderwijs dat alle kwaliteiten van kinderen de kans wil geven zich te ontplooien. Inmiddels (maart 2024) hebben we bijna 370 leerlingen. Er is beperkte ruimte voor zij-instromers. Er zijn op dit moment geen wachtlijsten. Sommige klassen zijn 'volverklaard' vanwege het aantal zorgleerlingen. Zie ook het protocol Toelaten en Aanmelden.

Wanneer u overweegt om uw kind als zijinstromer aan te melden voor de Vrije School Den Haag dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de school. Zij kunnen u vertellen wanneer de eerste informatiemiddag is. Deze is verplicht voor ouders van zijinstromers en heeft als doel u te informeren over het Vrije School onderwijs. Daarna kunt u via het leerling formulier uw kind aanmelden. Het secretariaat laat u dan weten of er in de betreffende klas plaats is. Wij nemen geen instromers aan in klas 6. Het aantal leerlingen in een klas bedraagt tussen de 26-28. In sommige gevallen is het voor de goede zorgwerking mogelijk dat een klas met minder dan 27 leerlingen door de directie wordt vol verklaard.

Indien er plaats is in een klas, onderzoeken we of uw kind geplaatst kan worden. Er zal hiervoor altijd overleg plaatsvinden met de huidige school van uw kind en een plaatsingsonderzoek gestart worden. Dit is nodig om een inschatting te maken of wij in voldoende mate in staat zijn om aan de onderwijsbehoeften van uw kind te voldoen, zie hiervoor ook het SOP waarin beschreven staat aan welke onderwijsbehoeften we tegemoet kunnen komen. Een aantal dagen meelopen met de toekomstige groep kan onderdeel uitmaken van het onderzoek naar de onderwijsbehoeften. Wanneer we in staat zijn aan de onderwijsbehoeften te voldoen dan wordt u door het secretariaat gebeld om in te schrijven. Mochten wij van mening zijn dat we niet aan de onderwijsbehoeften kunnen voldoen, wordt dit met opgaaf van reden teruggekoppeld aan de ouders. In dat geval bieden we de mogelijkheid om in een Multi Disciplinair Overleg (MDO) te bespreken wat mogelijk wel een passende onderwijsplek kan zijn. Hierbij is onder andere het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haaglanden (SPPOH) betrokken.   

In de klassen 1 t/m 6 nemen we geen kinderen aan die korter dan een jaar in Nederland zijn en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Deze ouders worden, conform de gemeentelijke afspraken, doorverwezen naar één van de scholen met specialistische kennis op dit gebied, zoals de Oranjeschool Scheveningen of de International Waldorf School The Hague.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
358
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven