John F. Kennedy Montessori basisschool

Diamanthorst 10 2592 GH Den Haag

  • Het zintuiglijk materiaal ordent en structureert de zintuigen.
  • Leren gaat beter als je je focust op 1 ding. Vanuit dat principe zijn leermaterialen ontworpen.
  • Ieder kind kan werken waar het wil. Zo lang jouw vrijheid die vrijheid van de ander niet belemmert.
  • Iedereen is onderdeel van het grote geheel en daarmee afhankelijk van de ander.

In het kort

Toelichting van de school

Fijn dat u een kijkje neemt op de schoolpagina van de John F. Kennedy Montessori school. Op deze plek vertellen wij graag over onze onderwijsvisie en schoolorganisatie. Wij hopen dat dit u helpt bij het maken van een passende schoolkeuze voor uw kind. De gegevens zijn afkomstig van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Inspectie van het Onderwijs en natuurlijk van de school zelf. Waar nodig geven wij een toelichting op de cijfers en feiten.

Voor vragen of een rondleiding kunt u altijd contact opnemen met de school. Wij zijn telefonisch tijdens werkdagen te bereiken via
070-385 3390. Annemarie Marzolla staat u graag te woord.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen is wat ons verbindt
  • Jij bent uniek
  • Ontplooi jouw mogelijkheden
  • Structuur geeft orde
  • Wees nieuwsgierig en ontdek

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Algemeen

In ons Montessori Kindcentrum zijn elf groepen. Er is één dagopvanggroep voor 0-4 jarigen. Voor meer informatie zie:

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/dak-gradaland-kinderdagverblijf/



Er zijn drie onderbouwgroepen (leerjaar 1-2), drie middenbouwgroepen (leerjaar 3-4-5) en drie bovenbouwgroepen (leerjaar 6-7-8). 



Gemiddeld zitten er 32 leerlingen in één klas. Dit betekent dat wij beperkt ruimte hebben om leerlingen aan te nemen. De meeste leerlingen stromen als vierjarigen in op onze school. Inmiddels zijn alle leerjaren maximaal bezet. Op dit moment hebben wij een leerlingplafond van dertig leerlingen per jaar. Dat betekent dat wij dertig kinderen die conform de Haagse aanmeldleeftijd rond hun derde verjaardag aangemeld kunnen worden op onze school kunnen aannemen. Per schooljaar hebben wij op de Kennedy dus ruimte om dertig kinderen via de Haagse 1-aanmeldleeftijd aan te nemen. Hierop zijn de volgende voorrangsregels van toepassing:

1) (Stief/half)broertjes en/of (stief/half)zusjes zitten al bij ons op school

2) Uw kind gaat naar de voorschoolse opvang waarmee wij samenwerken, te weten Robin DAK.

3) U werkt zelf bij ons op school.

Meer informatie kunt u vinden via: 

https://scholenwijzer.denhaag.nl/locatie/po/639


Op onze website https://www.kennedymontessori.nl/aanmelden-nieuwe-kinderen/ vindt u meer informatie over aanmelden op onze school.



Nieuwkomersgroep

In de nieuwkomersgroep worden kinderen (7-12 jarigen) die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog moeten leren, opgevangen. Na één jaar in deze speciale opvanggroep stromen zij uit naar een reguliere groep. Aanmelding voor de nieuwkomersgroep verloopt via:

https://scholenwijzer.denhaag.nl/signup-newcomers/nl





Startersklas

Op de JFK wordt ook gewerkt met "startklaskinderen". Het gaat om kinderen die bij aanmelding een achterstand hebben. Deze leerlingen worden door andere basisscholen in de wijk Haagse Hout, in overleg met ouders en het samenwerkingsverband SPPOH, naar ons doorverwezen. In een gezamenlijk Multidisciplinair Overleg (MDO) wordt bekeken of een aanvraag aan de criteria voldoet. Er kunnen twaalf tot vijftien kleuters (4-5 jaar) elk schooljaar geplaatst worden op de JFK. Vervolgens worden de startklaskinderen verdeeld over onze drie kleutergroepen.

Gedurende één schooljaar worden de ondersteuningsbehoeftes van de startklaskinderen in kaart gebracht. Hierbij staat de vraag centraal wat het kind nodig heeft zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De jeugdhulp is standaard betrokken, zodat ook zij hun expertise kunnen inbrengen. Na hun verblijf in de startklas stromen de leerlingen zoveel mogelijk uit naar reguliere klassen binnen de eerste school van aanmelding.

Heeft u belangstelling voor onze school? Neem dan contact op met de administratie van de school via 070-385 3390. Wij denken graag met u mee. Meer informatie over de startklas kunt u vinden via: 

https://ouders.sppoh.nl/ om nieuwe leerlingen te plaatsen.



Op onze website https://www.kennedymontessori.nl/aanmelden-nieuwe-kinderen/ vindt u meer informatie over aanmelden op onze school.



 


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
229
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Start schooldag

Om 08:00 uur openen wij onze deuren en hebben wij de montessoriaanse inloop tot 08.15 uur. De leerkracht begroet elke leerling bij de klassendeur. De kinderen verzorgen hun plantje en ruimen hun kleedje op; daarna gaan ze zelfstandig aan het werk. Om 8:15 uur sluit de deur en start de schooldag.





Tussenschoolse opvang (overblijf)

Lunchtijden varieren per bouw zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van het schoolplein. 



Onderbouw (leerjaar 0-1-2) heeft lunchpauze van 11:45 tot 13:00 uur



Middenbouw (leerjaar 3-4-5) heeft lunchpauze van 11:45 tot 13:00 uur



Bovenbouw (leerjaar 6-7-8) heeft lunchpauze van 12:15 tot 13:15 uur



De JFK kent een ruime lunchpauze. Dit biedt uw kind de mogelijkheid om tussen de middag thuis te lunchen. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn op één of meer dagen, dan kunt uw kind tegen betaling op school overblijven. De kosten voor het overblijven zijn in alle leerjaren ongeveer €80,-- per dag voor een heel schooljaar. Twee keer per jaar ontvangt u hiervoor een factuur. De prijs kan variëren in verband met de lengte van het schooljaar.


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Sommige bijlage die u op deze pagina aantreft, zullen in de komende periode worden geactualiseerd.

Terug naar boven