Vereniging Willem de Zwijgerschool

Gentsestraat 124 2587 HZ Den Haag

  • Schoolfoto van Vereniging Willem de Zwijgerschool
  • Schoolfoto van Vereniging Willem de Zwijgerschool
  • Schoolfoto van Vereniging Willem de Zwijgerschool
  • Schoolfoto van Vereniging Willem de Zwijgerschool
  • Schoolfoto van Vereniging Willem de Zwijgerschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof van het personeel wordt dit intern opgevangen. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Gedegen, compact en uitdagend onderwijsaanbod. We voldoen aan de referentieniveaus, maar passen leerstof uit methodes aan aan de mogelijkheden en behoeften van onze leerlingen. Er is extra tijd in ons programma om het aanbod te verrijken met culturele en creatieve vorming, ICT, techniek & wetenschap en topondernemers.

We houden kinderen zo lang mogelijk bij hun basisgroep. Leerlingen die het reguliere programma snel en met een goed resultaat doorlopen, krijgen een aanbod van verrijkende projecten (o.a. Chinees, Spaans, Uitdagend rekenen, Schaken) en activiteiten.

Wij werken bewust en systematisch aan maximale opbrengsten. Dit doen we door de resultaten van individuele leerlingen en groepen leerlingen te volgen, te analyseren en op basis van de analyse het onderwijs steeds bij te stellen.

Wij leren de kinderen verantwoordelijkheid dragen voor het eigen gedrag en voor het gedrag naar elkaar. Wij stimuleren kinderen om problemen zelfstandig op te lossen.  In het onderwijsaanbod is ruimte om kinderen te leren samen spelen en samen werken. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De groepen 1 tot en met 4 krijgen 880 uur en de groepen 5 tot en met 8 krijgen 1.000 uur les per jaar. In de tabel wordt aangegeven hoeveel tijd we per week aan vakgebieden besteden.

Het totaal aantal uren van het vakgebied lezen zit in ons aanbod van het vakgebied Taal. In de urenverantwoording van Levensbeschouwing zit ook het lesaanbod van de methode sociale vaardigheden Leefstijl. 

Vanaf schooljaar 2021-2022 krijgen de leerlingen in de groepen 3 en 4 extra lesuren op vrijdagmiddag.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven