Oranje Nassauschool voor christelijk basisonderwijs

Weissenbruchstraat 119 2596 GD Den Haag

Schoolfoto van Oranje Nassauschool voor christelijk basisonderwijs

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij verlof is geregeld middels de bereidheid binnen het team om in te vallen voor elkaar. Tevens maken we gebruik van een pool met leerkrachten en een uitzendbureau.

Er zijn bij de pool en het bureau vaste invallers bekend bij de school die graag in willen vallen bij verlof.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Oranje Nassauschool biedt verrijkend onderwijs aan leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging binnen het gebruikelijke curriculum. In het beleidsplan meer en hoogbegaafde leerlingen staat beschreven hoe de school omgaat met deze leerlingen.

De ONS biedt mogelijkheden voor het tegemoetkomen aan een uitdagende, verdiepende leeromgeving die verder gaat dan het huidige curriculum. 

Op groepsniveau: compacten en verrijken van de lesstof. Afhankelijk van de behoefte van de leerling, stemt de leerkracht af op welke wijze een vakgebied compact aangeboden kan worden. Verrijkingsstof kan worden aangeboden binnen de eigen groep of buiten de eigen groep in de Plusklas.   Wanneer het onderwijsaanbod compact aangeboden, wordt in eerste instantie gekozen voor verrijkingsstof die aansluit bij het compacte vak- of vormingsgebied. Ook los van een vak- of vormingsgebied kan op zoek gegaan worden naar verrijkingsstof.   Per leerjaar is een overzicht ontwikkeld waarin per vakgebied verrijkingsstof is opgenomen. Om demotivatie te voorkomen maakt de leerling gebruik van een planningsschema.

Plusklas: leerlingen die meer uitdaging nodig hebben krijgen wekelijks in de plusklas aanvullend onderwijs.

Class for the gifted: Leerlingen die besproken en voorgesteld zijn door de Intern begeleider uit de groepen 7 en 8 kunnen gebruik maken van de CFTG.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven