Bavinckschool

Acaciastraat 141 2565 JZ Den Haag

Schoolfoto van Bavinckschool

In het kort

Toelichting van de school

De Bavinckschool is een school voor Protestants Christelijk Onderwijs. Onze school is gevestigd in een prachtig gerenoveerd gebouw.

Ons mottoI: ieder kind is uniek en intelligentie kent veel verschillende uitingsvormen.

Wij baseren ons onderwijs op de volgende pijlers:

  • Aandacht voor cognitieve, sociale én expressieve vaardigheden
  • Sociale veiligheid als basis voor het leren
  • Talentontwikkeling
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid
  • Identiteit en wereldburgerschap

Lees ook andere informatie op onze schoolsite: www.bavinckschooldenhaag.nl

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen zijn we buitengewoon!
  • Goed schoolklimaat
  • Fijne buurtschool
  • Kunst en cultuur
  • Doorgaande lijn peuter-kleuter

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Bavinckschool is een kleinschalige, buurtschool in de gezellige bomenbuurt en telt rond de 215 leerlingen verdeeld over 8 groepen en een instroomgroep die gedurende het schooljaar plaats geeft aan de kinderen die in het schooljaar 4 jaar worden.

Omdat wij meestal meer aanmeldingen krijgen dan er plaats is in groep 1, hebben wij een leerling plafond van 30 leerlingen per groep. Dat betekent ook dat we elk jaar plek hebben voor 30 nieuwe kleuters in onze kleutergroepen. Om alle kinderen in Den Haag een gelijke kans te geven op goed onderwijs, werkt de gemeente met een aanmeldprocedure. Rond de 3e verjaardag van uw kind, ontvangt u per post het aanmeldformulier voor de basisschool. Hierover leest u meer op deze website van de scholenwijzer
Kinderen die broertjes of zusjes op onze school hebben, waarvan de ouders bij ons op school werken, of onze peuterschool Bavinck, of Laura DAK bezoeken, hebben voorrang op andere aanmeldingen. De voorrangsregels gelden alleen als u de Bavinckschool op 1 op uw lijst zet (dit geld bij alle scholen). 
Nadat u uw kind heeft aangemeld, onderzoeken wij zorgvuldig of wij uw kind ook kunnen plaatsten. We maken een inschatting of wij kunnen voldoen aan de onderwijsbehoeften van uw kind. Als blijkt dat dit niet zo is, hebben wij zorgplicht en zoeken wij samen met u naar een passende school.

Voor zijinstromers (kinderen die 4 jaar of ouder zijn) hebben wij een aanmeldprocedure zijinstromers. U kunt uw kind niet via de mail of website aanmelden. Eerst zoekt u telefonisch contact met ons. Als er plek is in de betreffende groep, kunt u uw kind aanmelden. Voor zijinstromers hebben wij een apart aanmeldformulier dat u in moet vullen. Aanmeldingen op een andere manier, nemen wij niet in behandeling. Zonder toestemming om contact op te nemen met de huidige basisschool van uw kind is het onderzoek niet mogelijk en daarmee de eventuele plaatsing ook niet.
Na de aanmelding via ons aanmeldformulier hebben wij 6 weken de tijd om te onderzoeken of wij uw kind kunnen plaatsen. Hierbij zijn de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van uw kind leidend. Eventueel kan de periode verlengd worden met 4 weken. 

In de laatste 6 weken voor de zomervakantie nemen wij geen nieuwe aanmeldingen van zijinstromers in behandeling, tenzij u van buiten de gemeente naar Den Haag verhuist.  

We zien in de middenbouw dat er gezinnen uit de wijk verhuizen naar andere randgemeenten van Den Haag, omdat zij grotere (betaalbare) huizen zoeken. De groepen in de midden- en bovenbouw zijn door het verhuizen van de gezinnen aanzienlijk kleiner. Neemt u altijd telefonisch contact op, aanmeldingen voor zijinstromers per mail nemen wij niet in behandeling, zonder dat wij eerst telefonisch contact met u hebben gehad. 

Onze basisschool heeft ook een peuterschool. Wij hebben hier 2 groepen, verdeeld over de week met maximaal 16 kinderen per groep. De peuters worden begeleid door twee pedagogisch medewerkers, een intern begeleider en een coach. Op deze manier zorgen we voor een mooie doorgaande lijn voor kinderen van 2-12. Wilt u meer weten over de peuterschool Bavinck, klik dan hier

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
199
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De Bavinckschool werkt nauw samen met DAK Kindercentra, locatie Laura DAK, Acaciastraat 139a, telefoon 070-3023082. Hun gebouw staat op 10 meter afstand van ons gebouw. De kinderen die gebruik maken van de voor- en naschoolse opvang spelen dan ook op het schoolplein van de Bavinckschool buiten.

Peuters die bij ons op de peuterschool zitten gaan dagdelen naar school. Dit gaat om minimaal 2 en maximaal 5 dagdelen (bij een indicatie vanuit het Centrum Jeugd en Gezin). Meer over de peuterschool en het aanmelden leest u op deze website

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De kinderen gaan op een prettige manier met elkaar om en bij incidenten gaan we altijd in gesprek met de kinderen. We willen ze inzicht geven in hun handelen en ze laten inzien dat we er samen voor zorgen dat we voor iedereen een fijne school zijn.

We streven ernaar dat alle kinderen met plezier naar schoolgaan. En als ze met plezier naar school gaan, voelen ze zich prettig en als ze zich prettig voelen, ontwikkelen zij zich beter.

Terug naar boven