Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>" tabindex=0>Bron
Toelichting van de school
Op Zorgvliet krijgen alle leerlingen 2 keer in de week bewegingsonderwijs van een vakdocent. Daarnaast hebben wij vakdocenten voor muziek en handvaardigheid. Ook huren wij regelmatig externe partijen in voor periodes waarin o.a. workshops worden gegeven op het gebied van ontdekkend- en onderzoeken leren worden gegeven.
Toelichting van de school
‘Spel is de meest wezenlijke vorm van bezig zijn van het zich veilig voelende kind in een wereld die nog van alles kan blijken te zijn.’[1]
Deze uitspraak geldt in onze ogen nog steeds. De kleuters krijgen veel gelegenheid om te spelen, zowel buiten op het plein als binnen in het klaslokaal en/of het speellokaal.
Bij de 4/5-jarigen ligt de nadruk op het spelen en het wennen aan het naar school gaan. De 5/6-jarigen spelen ook nog dagelijks, maar worden daarnaast voorbereid op de leer- en vormingsgebieden van groep 3. Beide kleutergroepen werken en spelen aan de hand van thema’s of onderwerpen die aansluiten bij hun belevingswereld. Wij werken aan de hand van de doelen van de methode Inzichtelijk en gebruiken voor de invulling van ons onderwijs diverse methodes als bron. De kinderen werken met zeer divers ontwikkelingsmateriaal.
Ook aan de creatieve vorming wordt veel aandacht besteed. In de groepen wordt (voornamelijk spelenderwijs) gewerkt aan:
- lichamelijke ontwikkeling
- zintuiglijke ontwikkeling
- taalontwikkeling (w.o. de Engelse taal)
- muzikale ontwikkeling
- expressieve ontwikkeling
- sociaal/emotionele ontwikkeling
- cognitieve ontwikkeling
[1] Pedagoog Langeveld
Samenvatting ondersteuningsprofiel
Op Nutsschool Zorgvliet streven wij er naar iedere leerling die zorg te geven die het nodig heeft. Dit doen wij middels ons leerlingvolgsysteem en er is nauw contact tussen de leerkrachten waardoor extra zorgbehoefte tijdig gesignaleerd kan worden. De Interne Begeleider monitort de kwaliteit van zorg binnen de school.
Daarnaast realiseren wij ons ook dat een en ander sterk gekaderd moet om een realistische onderwijssituatie te creëren. Voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte/zorgvragen wordt telkens op individuele basis gekeken of de benodigde zorg door de school geleverd kan worden.
Wij kijken naar de mogelijkheden van groei. Wanneer wij, in overleg met ouders, constateren dat een leerling cognitief en/of emotioneel stagneert in zijn/haar ontwikkeling, zullen wij hulp inroepen van het samenwerkingsverband (Stichting Passend Primair Onderwijs Haaglanden) en/of andere externe partijen. In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat wij het advies geven tot plaatsing op het s(b)o.