De Kameleon

Ketelstraat 101 2516 VN Den Haag

Schoolfoto van De Kameleon

Het team

Toelichting van de school

Op OBS De Kameleon werken 20 betrokken medewerkers. Naast een vakleerkracht voor gym hebben we ook ondersteuning in huis op het gebied van: remedial teaching, motorische remedial teaching en schoolmaatschappelijk werk. We hebben korte lijntjes met de behandelaars en verliezen weinig lestijd doordat behandelingen op school plaatsvinden, onder schooltijd.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

OBS De Kameleon heeft voldoende en zeer gekwalificeerd personeel met expertise op verschillende gebieden. We zetten deze mensen flexibel in om gevarieerd, uitdagend en toekomstgericht onderwijs te geven. Dit geeft ons ook de ruimte om eventueel verlof van leerkrachten onderling op te vangen. De leerlingen hebben dan ook altijd met voor hen bekende mensen te maken.

Als er geen vervanger beschikbaar is kijken we naar andere mogelijkheden zoals het opdelen van een groep of online lesgeven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wanneer u wilt weten met welke methodes uw kind werkt, neemt u dan contact op met de leerkracht. Een persoonlijk gesprek zegt meer dan een opsomming van methodes. Waar wij uniek in zijn, is onze aanpak van het vak wereldoriëntatie. Wij gebruiken de methode “Blink”, maar koppelen de thema’s waar mogelijk aan museumlessen, culturele activiteiten en aan de thema’s van onze taalmethode. Hierdoor worden geleerde vaardigheden en kennis vakoverstijgend ingezet.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De aankomende jaren wordt er veel aandacht besteed aan de ondersteuning in de groepen d.m.v. extra personeel. Onze zorgstructuur wordt daar waar mogelijk versterkt.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De peuterleerplek De Kameleon biedt kinderen vanaf 2,5 jaar de mogelijkheid om vier dagdelen in de week lekker te komen spelen.

Een peuterspeelzaal is een veilig en prettige omgeving voor jonge kinderen:

- om zich te ontwikkelen samen en met leeftijdsgenootjes
- om zich de Nederlandse taal eigen te maken
- ter voorbereiding op de basisschool    

Peuterleerplek De Kameleon begeleidt per dag 2 groepen van maximaal 13 kinderen door twee ervaren en deskundige leidsters. De leidsters bedenken dagelijks allerlei leuke en uitdagende activiteiten die geschikt zijn voor jonge kinderen en hun specifieke ontwikkeling. Zo wordt er veel met de kinderen gezongen, geknutseld, gebouwd, gepuzzeld, gelezen en gespeeld. Het kind leert iedere week weer volop nieuwe dingen! De Peuterleerplek werkt binnen de visie van De Piramide. Dat betekent dat de ontwikkeling van het kind centraal staat en dat er goed gekeken wordt naar de ontwikkelingsbehoeften. Leren door te spelen en je ontwikkelen in je eigen tempo! Dat ook basisschool De Kameleon binnen deze visie werkzaam is zorgt ervoor dat de peuterspeelzalen en de basisschool naadloos op elkaar aansluiten. Dat is prettig voor het kind maar zeker ook voor de school. Wij volgen de leerlingen al van jongs af aan, middels een zorgondersteuning van onze intern begeleider waar wij al vroeg kunnen aansluiten op de behoeften van het kind.

Kosten van de Peuterleerplek

De kosten voor de Peuterleerplek is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u een Ooievaarspas heeft, is de Peuterleerplek gratis. Op de website www.jonglerendenhaag.nl kunt u onder ‘Wat kost het’ eenvoudig zelf berekenen wat de Peuterleerplek voor u kost. Komt u er niet uit, dan kunt u bellen naar de kindadministratie (070 – 205 20 00).

Terug naar boven