Basisschool Bohemen Kijkduin

Daltonplantsoen 6 2555 SB Den Haag

Schoolfoto van Basisschool Bohemen Kijkduin

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Voelt als thuis
  • Uitdagend en respectvol
  • Samenwerken en samen leren
  • Duurzaam en innovatief
  • Kwaliteit en veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
424
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De openingstijden van de school:

Gefaseerd kunnen de kinderen naar binnen tussen 8.20-8.30 uur
Om 8.30 uur starten de lessen
Ouders kunnen de eerste week met de kinderen mee de school in.
Alle kinderen worden weer om 12.00 (woensdag) en 15.00 uur opgehaald.

Bij de kleuterklassen mogen de ouders de kinderen op de maandag en vrijdag naar binnen brengen. Op de andere dagen komen de kleuters zelfstandig naar binnen.
Bij groep 3 kunnen de ouders van de kinderen de eerste twee weken met de kinderen mee naar binnen.

Tot en met groep 4 gaan wij er vanuit dat kinderen worden gebracht en opgehaald door de eigen ouder(s)/verzorger(s). Vanaf groep 5 gaan wij ervanuit dat kinderen zelfstandig naar buiten gaan. Indien u dit anders wilt regelen, dient u dit aan te geven bij het secretariaat of bij de leerkracht van uw kind(eren). Ongeveer 5 minuten nadat de lessen zijn afgelopen, komen de kinderen op het plein. Laat ons tijdig weten wanneer uw kind met iemand anders meegaat. Als wij daar niet van op de hoogte zijn, geven we uw kind niet mee. Na elkaar gedag te hebben gezegd, kunnen de kinderen met hun ophalers mee of zelfstandig naar huis.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Arbo en veiligheid



Iedere vier jaar wordt een risico inventarisatie en evaluatie uitgevoerd. Er wordt geïnventariseerd hoe veilig het schoolgebouw is voor medewerkers en leerlingen. Aan de hand van deze inventarisatie wordt er een plan van aanpak geschreven. Deze moet worden gekeurd door een extern onafhankelijk bureau. De MR is op de hoogte van het proces en na goedkeuring ook van de inhoud. Zij agendeert jaarlijks het plan om deze te evalueren. In 2022/2023 is deze RI&E uitgevoerd en opgezet. De actiepunten die hieruit zijn ontstaan zijn uitgezet in een tijdsbestek van vier jaar, gebaseerd op urgenties. Elk jaar bekijken we de vorderingen en zullen we waar nodig aanpassingen doen. Dit plan ligt ter inzage bij de directie.



Een aantal leerkrachten is opgeleid tot BHV'er en EHBO'er. Wij hebben een ontruimingsplan. Ieder jaar wordt een aantal keer, samen met andere gebruikers van het pand, een ontruiming geoefend. Deze oefening wordt geëvalueerd en het plan wordt vervolgens aangescherpt. 



Allergieën en medicijngebruik



Is uw kind allergisch of gebruikt hij/zij medicijnen? Geef dit dan door aan de leerkracht(en) en aan het secretariaat van de school. Zorg er altijd voor dat de benodigde medicijnen aanwezig zijn in de klas of bij het secretariaat en eventueel ook bij de overblijf en informeer de school over het gebruik hiervan. 



De school is echter nooit verantwoordelijk voor het toedienen van medicatie. Er wordt te allen tijde gehandeld vanuit de verantwoordelijkheid van de ouder(s)/verzorger(s). Ook bij (zware) allergieën is het van groot belang dat u als ouder samen met de school hierin optrekt.



De ouderraad en de klassenouders overleggen met de school over allergieën en dragen daarbij zo goed mogelijk zorg voor passende traktaties. Als ouder blijft u altijd verantwoordelijk voor de gezondheid van uw kind(eren) en kunt u altijd iets meegeven.



De vertrouwenspersonen, juf Aafje en meester Peter, kunnen een rol spelen wanneer er volgens u niet naar behoren met een klacht wordt omgegaan of wanneer u vertrouwelijke zaken wil bespreken. U kunt hen ook aanspreken wanneer er naar uw mening sprake is van ongewenste intimiteiten. Of er sprake is van een vorm van intimiteit en of die intimiteit als ongewenst wordt ervaren, is heel persoonlijk. Wij gaan ervanuit dat wanneer iemand een contact ervaart als ongewenste intimiteit daar ook sprake van is en dat er dan actie op moet worden genomen zoals bijvoorbeeld ander onderzoek. Wij vinden ook dat wanneer leerkrachten, ouders of leerlingen van de school hiermee worden geconfronteerd er binnen de school een aanspreekpunt moet zijn. 



Wat kan de leerkracht, ouder of leerling van de vertrouwenspersoon verwachten?




  • Vertrouwen, discretie en een serieuze houding

  • Doorverwijzing naar professionele hulp en/of de centrale vertrouwenspersoon van het bestuurskantoor indien gewenst.



De officiële vertrouwenspersonen van ons bestuurskantoor DHS zijn:





Afspraken en regels



De school hanteert graag duidelijke regels. Er zijn algemene, klassen-, gym- en buitenspelregels, kortom een overvloed aan regels.



De vijf schoolbrede regels worden van vakantie tot vakantie ingevoerd en gehandhaafd. Dit zijn de standaard normen en waarden die wij de kinderen willen leren en daarin het goede voorbeeld geven. Deze regels gelden voor een ieder die het gebouw betreedt en zorgt voor voorspelbaarheid en veiligheid:




  1. Stil en rustig op de gang, dat weten wij allang (na de zomervakantie)

  2. Aardig zijn tegen iedereen, dan heb je veel vrienden om je heen (na de herfstvakantie)

  3. Netjes omgaan met het materiaal, want het is van ons allemaal (na de kerstvakantie)

  4. Gaat de bel, dan stopt het spel (na de voorjaarsvakantie) 

  5. Je hebt twee mooie grote oren, om te luisteren en elkaar te horen (na de meivakantie)



Daarnaast vinden we de volgende afspraken en regels vanzelfsprekend als het gaat om gezondheid en veiligheid:




  • Geen honden op het plein (i.v.m. hygiëne en allergieën)

  • Niet roken om en op het schoolplein

  • Een kwartier voor en na schooltijd is voetbal, fiets en stepvrij



Kinderen die op de fiets naar school komen zetten hun fiets op de daarvoor aangewezen plaats. Fietsen op de speelplaats is voor iedereen, zowel voor kinderen als voor ouders, verboden.



Parkeren



Wij adviseren uw kind(eren) weg te brengen en op te halen met de fiets of wandelend. Onze MR heeft in het verleden een aantal verkeersmaatregelen rond de school door de gemeente weten te realiseren. (o.a. schoolzone, zebra’s, waarschuwingsborden). Mocht u er toch voor kiezen met de auto te komen dan is het de bedoeling uw auto te parkeren in een van de daarvoor bestemde parkeervakken en dus nooit dubbel parkeren of voor opritten van de buren gaan staan!. Het kan zijn dat u iets verderop moet parkeren vanwege drukte. Dit heeft te maken met de veiligheid van de kinderen, maar ook met respect voor onze buren. We rekenen op uw medewerking!



Veiligheid



De school heeft een Integraal Veiligheidsplan. Daarin staat beschreven hoe wij de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers zo goed mogelijk hebben georganiseerd. Het Veiligheidsplan is te vinden op de website. Op een grote school, waar veel kinderen en volwassenen verblijven, dient uiteraard aandacht geschonken te worden aan het aspect veiligheid. De brandweer en de Arbodienst hebben hiervoor regels geformuleerd. Het gebouw voldoet in alle opzichten aan de meest recente brandweer eisen.



Voor alle calamiteiten (ongevallen, besmettelijke ziekten e.d.) worden de standaardprocedures van de Arbeidsinspectie, de Arbodienst en/of GGD gevolgd.



Een belangrijk aspect van de veiligheid is de (on)mogelijkheid voor onbevoegden de school te betreden. Wij doen er alles aan om de toegangsdeuren van de school onder schooltijd gesloten te houden.D




  • De deurklinken van de buitendeuren zijn vervangen door deurknoppen, waardoor de deuren zonder sleutel alleen van binnenuit geopend kunnen worden.

  • Bij de hoofdingang is een camera geplaatst waardoor wij kunnen zien wie er aan de deur staat.

  • Buitendeuren kunnen van binnenuit worden geopend. Onder geen enkele voorwaarde willen we dat kinderen dit doen. Dat is in de gangen op de benedenverdieping niet goed in de gaten te houden.



Het is van groot belang, dat de ouders de school helpen bij het bewaren van de veiligheid. Dus: meld u zich onder schooltijd altijd via de hoofdingang sluit u de deur altijd in het slot na uw bezoek 



 


Terug naar boven