RK Basisschool Christoffel

Madurolaan 25 2496 RH Den Haag

Schoolfoto van RK Basisschool Christoffel

Het team

Toelichting van de school

Het team van RKBS Christoffel is een sterk, leergierig team. Door middel van teamscholingen wordt de gezamenlijke kennis verdiept.We proberen het leren van en met elkaar te stimuleren.

Verder is er qua specialisaties grote verscheidenheid en weet het team elkaar te vinden voor de juiste ondersteuning bij vragen rond begeleiding van leerlingen.

De directie bestaat uit een directeur en adjunct-directeur. Beiden brengen geregeld een bezoek aan de klassen en houden zo feeling met wat er leeft bij de kinderen en het team.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ons uitgangspunt is dat het werken vanuit een gezamenlijk, bevlogen team het beste onderwijs levert. We hebben een sterk team wat op elkaar betrokken is en dat, bij gepland verlof van collega´s bereid is om te vervangen.

Natuurlijk komt het ook voor dat een collega plotseling ziek kan worden. Dan worden de volgende stappen doorlopen:

  • In eerste instantie wordt intern een oplossing gezocht; een parttime of ambulante collega.
  • Mocht dit niet lukken, gaan we een invaller via de invalpool benaderen.
  • Mocht ook daar geen oplossing uit naar voren komen, zijn we helaas genoodzaakt de groep te verdelen over de andere groepen. De directie zorgt daarbij voor een rustige start en afsluiting van de dag in eigen lokaal.

NB: Via Social Schools zullen we altijd de ouders informeren over de vervanging. En mochten we, met name in de onderbouw, geconfronteerd worden met grote moeite bij het opvangen van de groep leerlingen, vragen we of ouders, die in de gelegenheid daartoe zijn, hun kinderen thuis kunnen houden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Ons onderwijsconcept wordt gekenmerkt door klassikaal onderwijs, waarbinnen er veiligheid, structuur en rust geboden kan worden. Het team werkt veel samen en maakt gebruik van elkaars deskundigheid. Zo kan het zijn dat collega's de gelegenheid krijgen om bij elkaar te kijken om 'good practices' te delen. Verder is binnen de RKBS Christoffel een aantal leerkrachten met een specifieke deskundigheid. Dit team van deskundigen ondersteunt en coacht de leerkrachten om nog beter te worden.

Wij hebben specialisten op de volgende gebieden:

  • Rekenen
  • Taal en lezen
  • Meer- en hoogbegaafdheid
  • ICT
  • Culturele vorming
  • Gedrag

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De visie van de RKBS Christoffel is dat jonge kinderen via ontdekkend spel tot leren komen. We bieden de kinderen een rijk aanbod. Elk kind is van nature nieuwsgierig en in de veilige, gestructureerde omgeving van de groep, komt het kind tot exploreren. Door steeds iets meer of anders aan te bieden en te coachen, groeien de kennis en vaardigheden van de kinderen. Dit betekent dat ook de taal-, reken en luistervaardigheden via spel en ontdekkend leren worden aangeboden, waarbij soms sturend onderwijs nodig is.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We geven veel tijd aan het reken- en taalonderwijs waarmee leerlingen de wereld om hen heen beter leren begrijpen. Wanneer leerlingen op deze gebieden zich ontwikkelen, heeft dit een positief effect op de beheersing van andere leerstof. Vervolgens hechten we veel waarde aan de kunstzinnige en creatieve vorming. De Kanjertraining wordt expliciet een half uur per week gegeven, maar speelt in de dagelijkse klassenpraktijk doorlopend een rol. Het toepassen van de sociale vaardigheden vanuit de Kanjertraining is, volgens onze overtuiging, een doorlopend proces. Al onze leerkrachten zijn dan ook gekwalificeerde Kanjertrainers.

De gymlessen voor de groepen 3 t/m 8 worden twee keer in de week gegeven door een vakleerkracht in de gymzaal in het Piet Vink Centrum. Voor groep 5 geldt dat we een gymles inruilen voor een zwemles in het Hofbad. Deze zwemlessen worden op niveau gegeven, dus of uw kind nu al diploma A, B of C heeft of nog aan het begin staat, de lessen worden zo ingedeeld dat daaraan tegemoet gekomen kan worden.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op RKBS Christoffel is in principe ieder kind welkom. Er wordt naar het individuele kind gekeken en naar welke onderwijsbehoefte hij of zij nodig heeft. In het schoolondersteuningsprofiel beschrijven wij wat wij als basisondersteuning kunnen bieden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Ins ons schoolplan 2023-2027 zijn we gekomen tot vier hoofdambities, te weten: zicht op ontwikkeling, brede ontwikkeling, lerende cultuur en oriëntatie integraal kindcentrum. 

Zeker onder de ambitie zicht op ontwikkeling zijn we bezig om te kijken hoe we onze ononderbroken doorgaande lijn van groep 1 t/m 8 nog beter kunnen maken. Hieronder valt ook onze ondersteuning. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven