Scholen kiezen per schooljaar een eindtoets. Ze kunnen kiezen uit vijf goedgekeurde eindtoetsen: de Centrale Eindtoets, ROUTE 8, de IEP Eindtoets, de Dia-eindtoets of de AMN Eindtoets">Resultaten eindtoets
Ons pakket extra begeleiding bestaat uit: Extra zorgleerkracht in de groep, motorische remedial teaching, integratieve kindertherapie, creatieve communicatie, schoolmaatschappelijk werk en logopedie. Bovendien hebben we binnen ons leerkrachtenteam leerkrachten die de training Rots en Water kunnen geven om de weerbaarheid van leerlingen te vergroten.
Binnen de klas is er extra begeleiding; twee dagen per week is er voor de onder- en middenbouwgroepen de beschikking over een ervaren zorgleerkracht. Hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de verschillen tussen leerlingen. Binnen een klas kan het zijn dat leerlingen werken aan verschillende opdrachten. De leerkrachten zorgen voor maatwerk binnen de groep. De leerkracht kijkt hiervoor naar de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van leerlingen. Hiermee wordt de leerling uitgedaagd tot leren.
Let op: Voor de beoordeling van schooljaren 2021/2022 en 2022/2023 hanteert de inspectie naast de ongewijzigde signaleringswaarden zogenaamde correctiewaarden bij de beoordeling van de leerresultaten. Meer informatie is te vinden op de website van de inspectie.
Het fundamenteel niveau is het niveau voor taal en rekenen dat zoveel mogelijk leerlingen aan het einde van de basisschool zou moeten beheersen. Dit wordt gemeten in groep acht met de eindtoets. De inspectie stelt dat minimaal 85% van alle leerlingen het basisniveau moet behalen. Deze 85% is de signaleringswaarde voor het fundamenteel niveau en dit is voor alle basisscholen in Nederland gelijk.
Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.
Op basis van de methodegebonden toetsen wordt bepaald wat de onderwijsbehoefte is van een leerling (zorg / pluswerk)
Leerkrachten maken gebruik van groepsoverzichten. Deze worden aangepast in overleg met de IB-er na Citottoetsen.
Wij geven een gedegen schooladvies. Dit advies is gebaseerd op de toetsuitslagen in groep 8 (NIO- en Drempeltoets), de ontwikkeling van de leerling in het leerlingvolgsysteem van de afgelopen jaren en het beeld dat het leerkrachtenteam van de leerling heeft. Door het combineren van deze punten kunnen wij iedere leerling een advies geven dat bij hem of haar past.
Uit het rapport van de inspectie: De inspectie heeft heldere instructies gezien van de leerkrachten waarin consequent wordt teruggegrepen op eerdere lessen, lesdoelen die systematisch aan de orde komen en waarbij structureel gelegenheid is voor terugkoppeling. De heldere structuur in de groepen, de rust, een fijn pedagogisch klimaat en het doelmatig klassenmanagement zorgen voor een zeer taakgerichte sfeer en mede hierdoor hebben de leerlingen een actieve werkhouding