De Drie Linden

2e Braamstraat 5 2563 HJ Den Haag

  • Alle kinderen krijgen iedere week muziek van onze muziekmeester Nick. Altijd feest!
  • Ieder jaar doet de hele school mee met de Culturele Spelen als opwarmer voor de Week van de Betovering in de herfstvakantie in Den Haag!
  • Ieder jaar gaan alle groepen 2 keer per jaar naar het bos. Groep 7 en 8 gaan lekker op de fiets!
  • Op kamp bezoek bij groep 7-8
  • Schoolfoto van De Drie Linden

Het team

Toelichting van de school

Op De Drie Linden werkt een enthousiast en betrokken team. Op onze website is te zien wie er bij ons werken!

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Stap 1: Intern vervangen

Stap 2: Collega's vragen extra te komen werken

Stap 3: Externe vervanging

Stap 4: Verdelen van de klassen

Stap 5: Leerlingen naar huis sturen (eerst de 4-jarigen)

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We zijn een gezonde 1-stroom school. Dit betekent dat we van iedere groep 1 klas hebben. Gemiddeld zitten er 25 leerlingen in een groep.

We hanteren het leerstofjaarklassensysteem. Dit betekent dat leerlingen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de groep zitten. Met behulp van het Directe Instructiemodel zijn wij in staat leerlingen op niveau les te geven.

We hebben voor NT-2 leerlingen in groep 1-3 een schakelklas groepjesvariant om het Nederlands te leren

Voor NT-2 leerlingen in groep 4-8 hebben wij een Wereldklas. Hier leren zij in 1 tot 1,5 jaar Nederlands, om daarna uit te stromen naar de reguliere groep.

Wij besteden veel aandacht aan het welbevinden van de kinderen, dat doen we door de methode De Vreedzame School te gebruiken, in combinatie met de superheldenaanpak van Orka. Daarnaast besteden we een aantal weken per schooljaar gericht aandacht aan vormende projecten, zoals 'week tegen pesten' en de 'week van de lentekriebels'.  

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw werken wij thematisch. Iedere 3 weken starten we een nieuw thema. Alle vakken komen aan bod middels spelend leren. We besteden veel aandacht aan plezier in leren. Er wordt veel voorgelezen, gezongen en gewerkt in kleine kringen. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Ons onderwijs biedt structuur aan de kinderen. Iedere dag starten we met het bespreken van de dagritme kaarten die duidelijk zichtbaar zijn opgehangen. De kinderen weten wat de doelen van de dag zijn en wat er van ze verwacht wordt. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Drie Linden heeft de basiskwaliteit op orde. Wij volgen de cyclus van het Handelings Gericht Werken (HGW). Telkens maken wij de afweging of wij in staat zijn in de ondersteunings- en onderwijsbehoefte van de leerling te voorzien. Dit doen wij in samenwerking met de leerling, de ouders, deskundigen in de school, de adviseur van het samenwerkingsverband en eventueel externe deskundigen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het schoolondersteuningsprofiel op de webstie van de school.

In de school hebben wij: twee intern begeleiders zonder groepstaken; onderwijsassistenten die werken in de kleutergroepen en in de middenbouw. Gezien de kleine omvang van de school zijn functies als rekenspecialist, specialist hoogbegaafdheid, cultuur coördinator, specialist lezen en dyslexie e.d. ondergebracht bij de groepsleraren, waarmee in hun taakbeleid rekening wordt gehouden. In school zijn ook aanwezig: schoolmaatschappelijk werk (1 dagdeel) en externe remedial teaching (via arrangementen) en een fysiotherapeut (1 dagdeel).

Ook leiden wij onderwijsassistenten en leerkrachten op in de school. Als onderdeel van de opleiding bieden zij onder begeleiding van de leerkracht zorg bij het extra inoefenen van het automatiseren van rekenen en het leesonderwijs. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij zijn constant in ontwikkeling om ons zorgaanbod te verbeteren. Onze ambities voor de komende jaren liggen in het nog beter afstemmen van ons aanbod op de behoefte van de leerlingen. Hiervoor doorlopen wij steeds de PDCA-cyclus. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Drie Linden is onderdeel van Kindcentrum Lindenkwadrant. Samen met Laura Dak, kinderdagverblijf en naschoolse opvang, Peuterleerplek De Kleine Linde en het jeugdwerk van Wijkz Welzijn werken wij intensief samen. Wij bieden samen een dekkend opvangprogramma voor kinderen van 0-13 jaar. 

Wij werken vanuit ons hart, samen kunnen we meer. 

Terug naar boven