Cor Emousschool

Van Ruysbroekstraat 5 2531 TG Den Haag

Schoolfoto van Cor Emousschool

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

Het blijkt dat leerlingen die tussentijds de school verlaten grotendeels uitstromen naar het reguliere basisonderwijs (63%). Van de tussentijdse schoolverlaters stroomt 21% uit naar het speciaal basisonderwijs (sbao). Gemiddeld verlaat 10% de school tussentijds naar een andere vorm van Speciaal Onderwijs. De overige 6% bestaat uit leerlingen die uit onze regio vertrekken naar het buitenland.

De meeste van de eindschoolverlaters (61%) stroomden in 2018 uit naar ons eigen VSO, het VierTaal College Den Haag. Van deze groep leerlingen ging 60% naar het vmbo bb (basisberoeps-gerichte leerweg). Ruim 40% van deze  leerlingen stroomden uit naar het praktijkonderwijs van het VierTaal College.

Van de overige eindschoolverlaters (39%) ging 19% naar een reguliere vmbo school, 5% naar een reguliere praktijkschool en 15% naar een ZML school.

Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Het bestuur van Stichting VierTaal herkent en erkent de bevindingen van de inspectie. VierTaal is een jonge organisatie die in de komende jaren een integraal kwaliteit managementsysteem opzet met het doel zich te certificeren voor de Landelijke Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs.

Terug naar boven